Ecstasy si Efectele Sale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Ecstasy si Efectele Sale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Criminologie

Extras din document

ECSTĂSY

cstăsy

Numele sau științific este de 3,4-metilendioximetamfemină și aparține familiei feniletilaminelor. Este cunoscut și că MDMA, cristal. Dacă consumi sau te gândești să consumi, aceste informații te-ar putea interesa.

Ce este Ecstasy? Ecstasy este unul dintre cele mai periculoase droguri care ameninţă tinerii din ziua de astăzi şi este o substanţă chimică sintetică.

Alte denumiri: MDMA, numit în jargon și “ADAM”, “hamburgeri”, “biscuiți de disco”, “Porumbei ai dragostei”, este un drog sintetic și psihoactiv (modificarea stării de conștiință) cu proprietăți înrudite cu cele ale amfetaminei și halucinogenelor. Structura moleculară a ecstasy-ului este similară cu cea a MDA-ului iar unul din efectele consumului de ecstasy este leziunea unor zone ale creierului.

rezentare

Acest drog a fost folosit pentru prima oară de în 1914 ca un inhibitor al apetitului, apoi ca adjuvant în psihoterapie, iar în anii `70-`80 a ajuns pe străzi. S-a interzis în 1985. Este considerat ca prioritatea numărul în controlul drogurilor, împreună cu alte narcotice precum heroina, cocaina şi LSD-ul.

Impurităţi periculoase: Ecstasy este considerat periculos şi datorită faptului că nu se pot controla substanţele pe care le conţine, căci fabricanţii acestui drog găsesc greu ingredientele necesare şi amestecă aditivi de substituţie, rezultând amestecuri toxice foarte periculoase cu efecte necunoscute. MDMA este adesea disponibil sub formă de tablete sau cristal, se poate găsi și sub formă de pulbere sau în capsule. Este vândut de obicei în cluburi, în timpul concertelor rock sau la petrecerile adolescenților sau studenților sub formă de pastile. Se mai poate consuma sub formă de praf (pudră), uneori inhalată sau fumată și rareori injectată. Sunt comercializate și sub formă de amestecuri ce conțin adaosuri de cafeină, amfetamină sau LSD.

Aditivi

Atat proporțiile cât şi tipurile de aditivi folosiți pentru a reduce MDMA-ului variază în timp și depind de diverși factori care influențează piața ilegală a acestei substanțe. Mai jos sunt prezentați câțiva aditivi care se gasesc în amestec cu MDMA sau care înlocuiesc MDMA-ul:

- Alte stimulente: cafeina, amfetamina și alți derivați amfetaminici (methilona, PMA, ).

- Analgezice: paracetamol și fenacetină.

- Piperazinele: în principal, mcpp.

- Altele: Buflomedil, dextrometorfan piperonal, (DXM), sare, zahar, etc.

Proprietăți

- Efecte: MDMA acționează în principal asupra neurotransmițătorului serotonina: induce o ușoară modificare a conștiinței caracterizată printr-o amplificare și intensificare a sentimentelor, sentimente de apropiere a celor din jur, încredere și empatie, sentimente de respect de sine, bunăstare și fericire, stare de dezinhibiție, euforie, energie sau de liniște sufletească și de nevoie de prietenie, creștere a nevoii de a comunica cu ceilalți, creștere a aprecierii pentru muzică și de alterare a percepțiilor senzoriale, dorința de a îmbrățișa și săruta pe cei din jur

- Asimilare: După ingestie, efectele ar putea să apară după 20- 90 de minute. După acest interval de timp, primele efecte apar mai mult sau mai puțin brusc („efecte mărite”) pentru 5-20 minute, pentru ca apoi să urmeze un interval de timp cu efecte reduse care durează aproximativ 2-3 ore.

- Durată: efectele durează de obicei aproximativ 4 până la 6 ore, întotdeauna în funcție de doză și persoană. Atunci când se consumă o doză suplimentară, efectele se mențin de obicei pe parcursul a câteva ore și pot fi menținute cu doze ulterioare, care, în general, nu afectează intensitatea experienței, dar care extind și măresc gravitatea efectelelor secundare.

Efectele utilizării acestui drog sunt asemănătoare cu cele rezultate în urma folosirii amfetaminelor sau a cocainei:

Efecte și riscuri psihice:

- confuzie, depresie;

- tulburări ale somnului, dorință puternică de a utiliza droguri;

- sentimente de frică și paranoia (iluzia că este urmărit/observat)

- efect general calmant;

Fisiere in arhiva (1):

  • Ecstasy si Efectele Sale.doc