Proiectarea unui Scaun Inteligent de Automobil in Vederea Asigurarii Confortului si Fiabilitatii

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Proiectarea unui Scaun Inteligent de Automobil in Vederea Asigurarii Confortului si Fiabilitatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Dinamica

Extras din document

Astazi, sistemele inteligente de siguranta sunt instalate in automobilele moderne pentru a micsora riscul producerii de accidente. De exemplu un sistem pentru airbaguri care este format din mai multe subsisteme care sunt integrate pentru a include senzori de greutate, senzori de imagine, senzori pentru accident si un sistem de monitorizare a presiunii in pneuri. Acest studiu prezinta o proiectare a unui scaun inteligent de automobil, care este echipat cu un sistem de tip senzorial cu traductor de sarcina dinamometric. Capsulele dinamomterice sunt folosite pentru detectarea greutatii unui pasager in vederea relizarii unui sistem de tip airbag. Designul propus este validat pentru variatia de forte si analiza a solicitarilor folosind o incarcatura de 80 kg pentru a simula greutatea unui pasager. Rezultatele in urma validarii proiectului arata configuratia propusa si materialul ca fiind corespunzatoare utilizarii in cadrul unei aplicatii cu un scaun inteligent de automobil.

Introducere

Industria auto evolueaza rapid. In fiecare an componente auto noi si mai bune sunt adoptate de fabricantii de automobile in vederea imbunatatirii sigurantei si confortului pasagerilor precum si a esteticii. Sistemele Inteligente de Siguranta (I.S.S.) au ca scop optimizarea sigurantei si confortului pasagerilor. Aceste sisteme sunt echipate cu sisteme de siguranta pentru a avertiza conducatorii auto de pericolele de pe strada ce pot aparea. Cercetarea privind siguranta automobilelor costa miliarde de dolari in fiecare an, lasand deoparte ranitii, mortii precum si efectele adverse asupra mediului inconjurator.

Aceasta lucrare prezinta proiectarea unui scaun de automobil care incorporeaza un sistem cu traductoarer de sarcina dinamometrice. Dozele tensometrice sunt folosite pentru detectarea greutatii si a pozitiei pasagerului in cazul deschiderii airbagului in cadrul unui Sistem Inteligent de Siguranta. Scaunul de automobil este o parte componenta a caracteristicilor de imbunatatire a Sistemelor Inteligente de Siguranta in ceea ce priveste detectarea pericolele aparute pe drum. Acesta combina mai multe subsisteme precum un senzor de greutate, detector de imagine, sistem pentru coliziune si un sistem de monitorizare a presiunii in pneuri. Subsistemele, care sunt in majoritate bazate pe senzori, sunt combinate pentru a furniza informatii precise pentru lansarea airbagului (Figura 1). Airbagul va fi lansat in circumstante precum pericolele ce pot avea loc la viteze specifice, pozitia conducatorului auto fata de locul de declansare al mecansimului airbagului si prezenta soferului in autovehicul.

Proiectarea unui scaun de automobil propus in acest studiu ia in considerare folosirea unui sistem de tip senzorial cu traductoare de sarcina dinamometrice bazat pe principiul puntii Wheatstone. Un echipament receptor pentru lungimile de unda transforma incarcatura in curent electric la iesire. Doza tensiometrica este capabila sa detecteze cu mare precizie pasagerul si pozitia airbagului. Figura 2 arata tipul de traductor de sarcina dinamometric folosit.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui Scaun Inteligent de Automobil in Vederea Asigurarii Confortului si Fiabilitatii.doc