Sisteme Dezvoltate de Subaru

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Sisteme Dezvoltate de Subaru.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Dinamica

Extras din document

Sistemele dezvoltate de Subaru.

Subaru, transmisie integrala de 40 de ani. Inca din 1972 autoturismele subaru sunt un ansamblu de confor siguranta si tehnologie. Pe langa impecabilul sistem AWD proiectat si folosit pentru prima oara in 1972 pentru transmisia integrala pe inginerii de la Subaru i-a interesat si confortul manevrabilitatea si sigurnta pasagerilor.

1 Manevrabilitatea

Îmbunătăţirea manevrabilităţii şi a confortului călătoriei la noile model are la bază conceptul Subaru Dynamic Chassis Control Concept (controlul dinamic al şasiului Subaru). Cu ajutorul unui şasiu extrem de bine echilibrat, se obţine o performanţă dinamică avansată datorită noului sistem de suspensii completat de designul unei caroserii rigide. Dintre elementele de ranforsare a caroseriei menţionăm obţinerea unor nivele mai mari pentru mişcările suspensiei pe drumuri accidentate, ceea ce duce la crearea unui confort deosebit în timpul călătoriei. În plus, Sistemul de control al dinamicii autovehiculului este disponibil la toate modelele, iar dacă pe lângă acesta există şi sistemul Symmetrical AWD, atunci avem de a face cu un SUV fără egal. Sistemul de Dynamic Chassis Control Concept (Subaru DC3) este un triumf al excelentei in fabricatie. Masina este proiectat ca sa utilizeze cele mai delicate forte in diferite conditii de condus, oferind soferului o manevrabilitate sublima. Asadar structura dura a STI-lui este costruita in jurul unei baze flexibila, care se adapteaza la orice conditii de drum.

Conceptul SUBARU BOXER DIESEL aduce la un nivel complet nou apreciatul şi testatul motor uşor, compact, puternic, cu vibraţii minime şi echilibru excepţional.Cu ajutorul sistemului Symmetrical AWD veţi beneficia de o abilitate excepţională de luare a virajelor, datorită echilibrului perfect dintre partea frontală şi cea posterioară, dar şi dintre laterala stângă şi cea dreaptă. Toate aceste calităţi au rolul de a vă oferi un cuplu robust şi o senzaţie de rotire optimă a roţilor, care transformă imaginea tradiţională a vehiculelor diesel cu tracţiune integrală într-o nouă experienţă de conducere palpitantă.

Suspensia fata rigida tip amortizor inversat

Suspensia fata rigida tip amortizor inversat este noua inventiepentru acest model performant Subaru. Aceasta include tehnologia mostenita de la testele severe si in climate dure facute pentruCampionatul Mondial de Raliu FIA. Bratele generoase de aluminiu din fata ofera o senzatie de rigiditate, in vreme ce confortul este asigurat si vibratiilesunt reduse in timpul condusului, acoperind imperfectiunile drumului.

Rear double wishbone suspension system

Noua structura asezata in partea de dedesubt a masinii este complementata perfect de sistemul de suspensii spate Multi-link. Marile beneficii obtinute suntmentinerea unghiului perpendicular a cauciucurilor pe carosabil, impreuna cu o experienta nezgomotoasa, lina si confortul la volan. Spatiul de depozitare este si el mai incapator datorita lipsei terminatiilor in afara in zona bagajelor.

Design exterior de raliu

Filozofia design-ului exterior al WRX STI-lui este inspirata adanca din lumea WRC. Aparatoarele din fata,aparatoarele din spate si spoilerul superior din spate maximizeaza efectul fortei de apasare verticala, impreuna cu masca din fata si difuzorul de aer din spate care imbunatatesc fluxul de aer ce se formeaza dedesubtul masinii. Noul model Impreza STI te aduce mai aproape decat ai visat de experienta captivanta a Campionatului

Siguranta

Pentru Subaru, creşterea nivelului de siguranţă activă reprezintă o preocupare permanentă. Cu noile modele Subaru a înregistrat un progres în ceea ce priveşte siguranţa la volan, în orice moment. Autovehiculul este echipat cu sistemul Symmetrical AWD, care conferă un nivel foarte bun de echilibru şi aderenţă pentru a evita situaţiile periculoase în timpul deplasării. Însă, pentru a face faţă celor mai dificile situaţii, autovehiculul este proiectat o caroserie robustă, echipată cu un sistem de siguranţă pasivă, care reduce riscul vătămării corporale a pasagerilor şi de avariere a autovehiculului.

Cadre de ranforsare în formă de cerc

Subaru a conceput o nouă generaţie de cadre de ranforsare în formă de cerc pentru majoritatea modelelor. Habitaclul este consolidat, având montate cadre prin acoperiş până la portiere, stâlpi şi podea, care asigură o structură solidă cu absorbţie de energie. Drept urmare, şocurile rezultate în urma unei coliziuni, indiferent de direcţia din care aceasta este provocată, sunt anulate rapid pentru a proteja zona habitaclului. Cadrul principal este proiectat astfel încât, în cazul unei coliziuni, acesta să se comprime gradual pentru a absorbi energia într-un mod eficient.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Dezvoltate de Subaru.doc