Tehnologii de Asigurare a Securitatii Proprietatii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnologii de Asigurare a Securitatii Proprietatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Burciu Irina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Drept Civil, Asigurari

Extras din document

Securitatea este capacitatea omului de a se apăra împotriva riscurilor ameninţărilor şi pericolelor externe şi interne.

Atunci când vorbim despre securitate avem în vedere atât securitatea economică, ecologică, informaţională, politică, socială, tehnico-ştiinţifică, cât şi personală , a proprietăţii.

Dacă luăm în ansamblu securitatea, atunci la baza ei sunt două elemente principale: omul şi proprietatea, deoarece omul este o persoană care deţine o anumită proprietate, aceasta fiind constituită din bunuri mobile, imobile şi poprietatea intelectuală. Lipsa securităţii persoanei şi a proprietăţii este egală cu absenţa oricărei legături dintre eforturile umane şi atingerea scopurilor pentru care se depun aceste eforturi.

1. Securitatea fizică este efectuată de către agenţii de pază.

2. Securitatea tehnică este efectuată cu ajutorul utilajelor tehnice moderne. Acestea fiind clasificate în felul următor:

sisteme de control al accesului.

Utilizarea sistemelor de control al accesului permite îngrădirea obiectului de accesul persoanelor străine, limitează în mod flexibil accesul colaboratorilor în dependenţă de oră, dată, nivelul de importanţă a încăperii, funcţia colaboratorului.

Cartele magnetice – există cartele cu bandă magnetică LoCo , HiCo şi cu înscrieri pe diverse benzi.

Cartelele cu radiofrecvenţă fără contact (PROXIMITY) acţionează de la distanţă, de aceea sunt uşor de folosit, au o capacitate înaltă de trecere. Dispozitivul de citire generează raze electromagnetice de o anumită frecvenţă. La introducerea cartelei în zona de acţiune a dispozitivului de citire, aceste raze alimentează microschema cartelei prin antena încorporată în cartelă. După ce cartela a primit energia necesară pentru acţionare, ea transmite la dispozitivul de citire numărul de identificare cu ajutorul impulsului electromagnetic de o anumită formă şi frecvenţă. Chiar dacă aceste cartele sunt mai durabile în comparaţie cu cele magnetice, acestea sunt destul de costisitoare. Deficienţele esenţiale ale acestor cartele constau în faptul că codul poate fi introdus în cartelă doar o singură dată – la fabricare.

Cartele cu cod de bare – la fabricarea cartelei este introdus codul de bare, care poate fi acoperit cu material ce devine transparent doar la lumina infraroşie. Citirea se realizează în zona de acţiune a razelor inflaroşii.

Cheie-breloc "Touch memory" – este o tabletă metalică în interiorul căreia este introdusă o microschemă a dispozitivului de memorare permanent. La atingerea tabletei de dispozitivul de citire, din memoria tabletei în controlor se transmite codul unic al identificatorului.

Amprenta digitală – accesul după amprenta digitală devine tot mai popular datorită simplităţii în utilizare, comodităţii şi siguranţei. Deşi procentul de identificare greşită negativă constituie circa 3%, eroarea accesului pozitiv constituie mai puţin de unul la milion.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii de Asigurare a Securitatii Proprietatii.doc

Alte informatii

modalitati de securitate a patrimoniului din RM