Elementele Corporale ale Fondului de Comert

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest referat descrie Elementele Corporale ale Fondului de Comert.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Drept Comercial

Extras din document

SC FLOR_ION SRL, IASI ,este o societate cu raspundere limitata care isi are sediul social in IASI, str.- VITEJILOR,nr.- 3, fiind inregistrata la Oficiul Registrului Comertului la data de 4 iunie 1992 sub nr.-J22-1489-1992 si avind codul fiscal RO-1971346, fiind proprietatea asociatilor Budeanu Florin si Budeanu Ioan.

Capitalul social este in valoare de 100.000 lei, impartit in 100 de parti sociale detinute de cei doi asociati in parti egale si sociale 50 parti sociale - apartinand domnului Budeanu Florin si 50 parti sociale - apartinand domnului Budeanu Ioan.

Obiectul de activitate este reprezentat de comercializarea en-detail si en-gros a produselor alimentare , alcoolice si vanzare predominanta de cafea si tutun,in magazine nespecializate si specializate.Initial, societatea si-a desfasurat activitatea intr-un singur magazine de desfacere situate in acelasi spatiu cu sediul firmei,ulterior extinzandusi activitatea prin deschiderea a noi puncte de lucru si atragerea mai multor clienti. Ne desfasuram activitatea in mun IASI str.- VITEJILOR ,nr. 3, unde se afla sediul firmei , si implicit depozitul de marfa si magazinul alimentar.

Deasemenea mai exista in patrimonial firmei inca trei puncte de lucru reprezentate de chiosc alimentar, situat in str.Columnei nr. 5 Iasi, magazin alimentar situat pe str.Plaiesilor nr. 15 Iasi si depozit cu stand de expunere si vanzare situate pe str.Poitiers nr 43 Iasi din incinta complexului Siraj.

Facem precizarea ca avem relatii de parteneriat cu SC PARMALAT SA, SC ASTESE SA, SC VINCON VRANCEA SA, SC DOCTOR OETKER SA, SC BANEASA SA, SC BIBORTENI SA, SC DANONE ROMANIA SA, SC TRUST ORIZONT SA, SC EURO PROD SA, SC VELL PITAR SA,SC METRO CASH&CARRY SRL,SC ALDIS SA (CALARASI),SC KOKET SRL (VASLUI),SC CRIS-TIM PROD COM SRL (BUCURESTI), si multi altii, distribuind mai departe catre consumatorul final produsele acestora .

In prezent, ne consideram o firma compenta , printre primele in domeniu,capabila sa-si construiasca relatii durabile , caracterizate prin transparenta si seriozitate .

2. Organizarea obiectului de activitate

SC FLOR _ION IASI desfasoara o activitate de comercializarea en detail a produselor alimentare si alcoolice , fiind vinzator al SC PARMALAT SA ,SC ASTESE SA, SC VINCON VRANCEA SA, SC DOCTOR OETKER SA, SC BANEASA SA,SC BIBORTENI SA, SC EUROPROD SA ,SC VEL PITAR SA, acestia desfasurindu-si activitatea doar prin intremediul distribuitorilor si nu vand produsele direct utilizatorilor finali.

Depozitul si spatiul firmei este situat in IASI, str.- VITEJILOR,nr.- 3 , spatiul fiind proprietate personala. Aici se desfasoara activitatea de primire, depozitare si vindere catre terti a produselor existente in portofoliul firmei.

Pentru o buna desfasurare a activitatii firma detine doua fiat ducato pentru transportul marfii si de asemenea si opt dacia papuc tot in acest scop.

Pentru o desfasurare in conditii optime a obiectivului firmei avem 12 angajati, toti avand contracte de munca pe perioada nedeterminata, pentru fiecare existand o fisa a postului in care sunt prevazute toate sarcinile care le au de indeplinit.Deasemenea SC FLOR ION SRL este structurata organizatoric pe mai multe compartimente:

- compartimentul commercial,alcatuit din:

- serviciul de marketing;

- serviciul vanzari;

- magazin 1, 2,chiosc si depozit

- compartimentul aprovizionare,alcatuit din:

- serviciul aprovizionare;

- depozit 1 si 2;

- compartimentul financiar-contabil,alcatuit din:

- serviciul contabilitate;

- serviciul financiar;

- serviciul preturi.

- comparimentul resurse umane,reprezentat de serviciul personal-salarizare

- compartimentul administrative,reprezentat de serviciul administrative.

Pentru contabilitate este organizat un serviciu separat, aflat in directa subordine a directorului economic,doamna Manolache Marilena care deasemene este expert contabil si organizeaza si executa controlul financiar preventive,organizeaza si efectueaza controlul de fond asupra gestionarii marfurilor,a mijloacelor banesti si mijloacelor materiale.

Pentru o mai rapida decontare si colaborare cu clientii si furnizorii am deschis conturi,pe langa cel de la ABN AMBRO,si la BRD , BCR , TREZORERIA IASI, FINANSBANK.

In relatiile care le avem cu furnizorii si cu clientii avem incheiate contracte de colaborare reinnoite, si cu respectarea conditiilor legale in vigoare.

Piata de desfacere a SC FLOR _ION SRL se limiteaza doar pe plan local .

Fisiere in arhiva (1):

  • Elementele Corporale ale Fondului de Comert.doc