Obligatiunile si Remediile Juridice ale Vanzatorului in Contractul de Vanzare Internationala de Marfuri

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Obligatiunile si Remediile Juridice ale Vanzatorului in Contractul de Vanzare Internationala de Marfuri.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 74 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Drept Comercial

Cuprins

Introducere
Capitolul I. Caracteristica generală a contractului de vânzare internaţională de mărfuri
1.1. Noţiunea şi caracteristica generală a contractului de vânzare internaţională de mărfuri
1.2. Caracterele juridice ale contractului de vânzare internaţională de mărfuri
1.3. Determinarea momentului şi locul încheierii contractului de vânzare-cumpărare internaţională
Capitolul II. Obligaţiile vânzătorului rezultate din contractul de vânzare-cumpărare internaţională de mărfuri
2.1. Obligaţia de predare a mărfii
2.2. Obligaţia de transmitere a documentaţiei
2.3. Obligaţia de transmitere a dreptului de proprietate asupra mărfii
Capitolul III. Remediile juridice ale vânzătorului
3.1. Cererea de executare a contractului
3.2. Recurgerea la măsuri intermediare
3.3. Solicitarea daunelor-interese
3.4. Declararea contractului rezolvit
3.5. Excepţia de neexecutare a contractului comercial internaţional
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

INTRODUCERE

Nici un stat oricât de bogat şi de înzestrat din punct de vedere tehnic ar fi el, nu poate să producă tot ceea ce îi este necesar pentru continua sa dezvoltare, după cum nu poate să consume tot ceea ce este în măsură să producă. Toate statele lumii, indiferent de mărimea şi potenţialul economic şi tehnico-ştiinţific au ceva de dat, dat şi ceva de primit din circuitul mondial.

O modalitate esenţială de realizare a circuitului mondial o constituie comerţul internaţional, principalul său instrument contractual fiind contractul de vânzare-cumpărare.

Contractul de vânzare internaţională de mărfuri este un act juridic prin care părţile, vânzătorul pe de o parte şi cumpărătorul pe de altă parte, aparţinând unor state diferite, se obligă să transfere proprietate unei mărfi în schimbul unui preţ.

Actualitatea temei. Dezvoltarea economiei internaţionale şi într-o măsură oarecare şi a ţării noastre a contribuit la accentuarea necesităţii de a studia mai intens relaţiile economice. Aceste relaţii sunt foarte bine conturate şi reglementate de contracte, prin care se asigură siguranţa acestora. Principalul contract de comerţ internaţional este contractul de vânzare-cumpărare internaţională. Fiind un contract sinalgmatic dă naştere la drepturi şi obligaţii reciproce între vânzător şi cumpărător. Odată încheiat contractul de vânzare-cumpărare internaţională sunt stabilite două categorii de obligaţii: obligaţiile vânzătorului şi obligaţiile cumpărătorului. Aceste obligaţii sunt legate printr-un raport de interdependenţă, fiecare din acestea avându-şi cauza juridică în cealaltă.

Obligaţiile vânzătorului în contractul de vânzare-cumpărare internaţională a fost este şi va fi o temă actuală, deoarece contractul de vânzare-cumpărare internaţională a fost pus în aplicare atunci când o anumită marfă a fost evaluată prin intermediul banilor, trecându-se de la schimbul în natură la vânzare-cumpărare.

Tema în sine este foarte actuală deoarece încheierea contractelor de vânzare-cumpărare internaţională prevede necesitatea cunoaşterii obligaţiilor, în cazul dat, ale vânzătorului.

Scopul lucrării date a fost de a evidenţia tehnicile obligaţiilor vânzătorului în contractul de vânzare-cumpărare internaţională. Obligaţiile şi remediile vânzătorului în contractul comercial de vânzare-cumpărare internaţională implică raportarea la conceptele şi principiile dreptului civil, al dreptului comercial internaţional pentru înţelegerea particularităţilor sale.

Lucrarea este bine structurată având trei capitole, care la rândul lor cuprind subcapitole.

Fisiere in arhiva (1):

  • Obligatiunile si Remediile Juridice ale Vanzatorului in Contractul de Vanzare Internationala de Marfuri.doc