Perosanlitatea Juridica a Societatilor Comerciale cu Raspundere Limitata

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Perosanlitatea Juridica a Societatilor Comerciale cu Raspundere Limitata.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Drept Comercial

Extras din document

1. Caracteristici ale personalităţii juridice

1.1. Caracterizare generală

Art. 1 din Legea nr. 31/1990 dispune: “În vederea efectuării de acte de comerţ, persoanele fizice şi persoanele juridice se pot asocia şi constitui societăţi comerciale, cu respectarea dispoziţiilor prezentei legi.

Societăţile comerciale cu sediul în România sunt persoane juridice române”.

Societatea comercială este persoană juridică, deoarece ea are elementele constitutive impuse de lege: organizare de sine-stătătoare, un patrimoniu propriu şi un scop determinat (art. 26 lit. E din Decretul nr. 31/1954).

Personalitatea juridică îi conferă societăţii comerciale calitatea de a fi titulară de drepturi şi obligaţii, de a fi un subiect (colectiv) de drept.

Ca orice persoană juridică, societatea comercială are un statut care cuprinde anumite elemente de identificare a subiectului de drept: firma, sediul şi naţionalitatea.

Societatea comercială are o voinţă proprie care exprimă voinţele individuale ale asociaţilor, precum şi o capacitate care îi permite să dobândească drepturi şi să-şi asume obligaţii.

Graţie personalităţii juridice, societatea comercială participă în nume propriu la raporturile juridice şi răspundere pentru obligaţiile asumate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Perosanlitatea Juridica a Societatilor Comerciale cu Raspundere Limitata.DOC