Reorganizarea si Falimentul

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Reorganizarea si Falimentul.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Drept Comercial

Extras din document

La data de 21 aprilie 2006, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 359, Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei. Legea a intrat in vigoare in termen de 90 zile de la publicare, data la care s-a abrogat Legea nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului.

Potrivit legii, insolventa sau falimentul reprezinta acea stare a ptrimoniului debitorului care se carcaterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile.

Se considera ca se poate declara falimentul atunci cand debitorul, dupa 30 zile de la scadenta, nu a platit datoria sa fata de unul sau mai multi creditori. Falimentul este imminent atunci cand se dovedeste ca debitorul nu va putea plati la scadenta datoriile exigibile angajate, cu fondurile banesti disponibile la data scadentei.

PROCEDURA

Conform Legii, debitorul aflat in stare de insolventa este obligat sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor legii, in maximum 30 de zile de la aparitia starii de insolventa. Va putea sa dreseze Tribunalului o cerere pentru a fi spus dispozitiilor prezentei legi si debitorul in cazul caruia aparitia starii de insolventa este iminenta.

In afara de proprietarul firmei mai poate cere deschiderea procedurii insolventei si un debitor al acestei firme.

DESCHIDEREA PROCEDURII SI PRIMELE MASURI

Legea stabileste un termen de 48 ore de la inregistrarea cererii creditorului indreptatit sa deschida procedura insolventei, termen in care judecatorul sindic, va comunica cererea, in copie, debitorului. In termen de 10 zile de la primirea copiei, debitorul fie trebuie sa conteste, fie sa recunoasta existenta starii de insolventa. La cererea debitorului, judecatorul sindic ii poate obliga pe creditorii care au introdus cererea sa consemneze, in termen de 15 zile, la o banca, o cautiune de cel mult 10% din valoarea creantelor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Reorganizarea si Falimentul.doc