Alcoolul și efectul sau asupra tinerilor

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2564
Mărime: 12.36KB (arhivat)
Publicat de: Nicolaie Tamaș
Puncte necesare: 7

Extras din referat

I. INTRODUCERE

Lucrarea de fata nu are scopul determinarii cititorului de a consuma alcool. Prin prezenta lucrare imi propun sa arat efectele nocive ale consumului frecvent de alcool, ceea ce „realizeaza” el cu organismul nostru, ceea ce ne determina sa devenim si cum sa ne comportam in societate ( desigur fara voia noastra )

Tuturor ne place alcoolul. Dar consumat in cantitati mici nu este daunator, ba chiar, conform spuselor unor medici, este indicat pentru sanatate.

Multi tineri consuma alcool. Ceea ce este mai neplacut nu este faptul ca consuma alcool ci faptul ca incep consumul inca de la varste fragede si chiar in cantitati mari.

Mereu vedem oameni beti. Ii intalnim pretutindeni, in baruri, in piete si chiar pe strada. Unii dintre ei sunt simpatici, dar pe multi ii detestam. Ii privim cu dispret, si ne intrebam „cum a putut sa bea atata ?”. dar nu aflam raspunsul.

Ceea ce este trist este faptul ca alcoolul ii domina pe multi. Multi tineri au cazul in aceasta patima si putini au puterea de a reveni la normalitate. Putini au puterea de a recunoaste ca sunt alcoolici si putini sunt cei care urmeaza un tratament de dezintoxicare.

Alcoolul a ajuns un drog, pe care multi tineri il iau fara sa-si dea seama de consecinte.

Poate ca sufera si ei, dar cel mai mult suferim noi, cei din jurul lor, care suntem obligati sa-i suportam si sa traim alaturi de ei.

II. ALCOOLUL , UN DROG ACCESIBIL TUTUROR

Cu mii de ani in urma, oamenii au inceput sa produca bauturi alcoolice din motive practice.

Productia vinului a inceput in Egiptul Antic, cand egiptenii si-au dat seama ca sucul de struguri se strica repede, dar ca sucul fermentat sau vinul se pastreaza bine. Ei aveau probleme, de asemenea, cu apa de baut, care era impura, si au observat ca daca beau vin nu se imbolnaveau.

Mai tarziu, vinul a devenit important pentru biserica Romano-Catolica, intrucat era folosit la oficierea sfintei liturghii. In perioada renasterii, bauturile alcoolice au devenit importante in societatea europeana. Au inceput sa fie produse pe scara larga si promovate de breasla de comercianti care avea controlul productiei lor.

In jurul anului 1300 a aparut o industrie a "berii" in Europa centrala. In aceasta perioada, vinul a continuat sa creasca in popularitate. Au aparut, de asemenea, multe sortimente denumite dupa locul de origine.

Desi alcoolul a aparut initial din motive practice, utilizarea lui s-a schimbat ulterior. Oamenii au inceput sa incerce diferite tipuri de alcool, iar consumul de bauturi alcoolice a devenit o parte din cultura europeana. Utilizarea lui a adus adesea la abuz.

Este necesar sa examinam cazurile de abuz si sa intelegem efectele daunatoare ale alcoolului pentru ca fiecare dintre noi sa poata lua o decizie rationala si constienta cu privire la consumul acestui drog.

Alcoolul este un drog, o substanta chimica care schimba modul de functionare al organismului. Daca utilizarea lui este larg raspandita, nu inseamna ca este sanatos sa-l folosim. Este un drog care tulbura mintea si care schimba reactiile chimice din creier, afectand modul de a gandi, a simti, a vorbi si a se misca al oamenilor. Multe din aceste efecte sunt periculoase si pot fi chiar fatale.

Vom discuta despre alcool si efectele lui mai jos.

Cu cat stiti mai multe despre efectele alcoolului asupra organismului vostru, cu atat veti fi mai pregatit pentru a lua o hotarare cu privire la utilizarea lui. Decizia ramane sa o luati voi insiva.

III. EFECTELE ALCOOLULUI ASUPRA ORGANISMULUI

Alcoolul, spre deosebire de mancare, nu este digerat in stomac si in intestine. Cand alcoolul ajunge in stomac, o parte din el trece in celulele stomacului si apoi in circuitul sanguin. Restul trece in intestinul subtire si apoi direct in sange.

Alcoolul poate afecta tesuturile care protejeaza stomacul si laringele. Chiar si in cantitati mici, alcoolul creste secretia sucurilor digestive din stomac si creeaza o senzatie de foame. Iritarea constanta a invelisului stomacului poate produce gastrita: inflamatia cronica a mucoasei.

Mancarea poate incetini absorbtia alcoolului in sange aproape cu 50% . Mancarurile grase, alaturi de proteine, cum sunt laptele si branza, il pot proteja pe cel care bea de a se intoxica prea repede.

Gradul de intoxicatie este determinat de cantitatea de alcool consumata o singura data precum si de viteza de consumare. Consumul lent si in doze mici permite ficatului sa oxideze alcoolul mult mai eficient decat cand este consumat dintr-o data. Rezultatul va fi un grad mai mic de intoxicatie.

Alcoolul trebuie descompus de ficat in bioxid de carbon si apa, inainte de a iesi din organism. Ficatul nu poate descompune o data decat cantitati mici. Restul alcoolului circula in sange pana ce ficatul va fi din nou capabil sa-l descompuna. Cand ficatul devine foarte slabit, apar simptome in tubul digestiv si in sistemul circulator.

Ciroza este o deteriorare a ficatului care distruge tesuturile sanatoase si lasa numai tesuturi grase si fibroase. Ciroza este cauzata de consumul excesiv de alcool de lunga durata.

Pe masura ce alcoolul circula prin sange, el ajunge la toate partile organismului. In cateva minute el ajunge si la creier.

Alcoolul este sedativ si depresiv, el incetineste activitatea creierului. Alcoolul impedica atat stocarea cat si obtinerea informatiei din memorie, poate produce halucinatii si chiar apoplexie.

Alcoolul poate deteriora atat vederea cat si auzul.

Gustul, mirosul si perceptia tactila pot fi, de asemenea, afectate.

Intrucat toti muschii sunt sub controlul creierului, acest control este tulburat chiar si de cantitati mici de alcool. Aceasta deteriorare poate duce in timp la pierderea coordonarii si a puterii de reactie.

Preview document

Alcoolul și efectul sau asupra tinerilor - Pagina 1
Alcoolul și efectul sau asupra tinerilor - Pagina 2
Alcoolul și efectul sau asupra tinerilor - Pagina 3
Alcoolul și efectul sau asupra tinerilor - Pagina 4
Alcoolul și efectul sau asupra tinerilor - Pagina 5
Alcoolul și efectul sau asupra tinerilor - Pagina 6
Alcoolul și efectul sau asupra tinerilor - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Alcoolul si Efectul sau asupra Tinerilor.doc

Alții au mai descărcat și

Infracțiuni informatice

Tipuri de infractiuni din domeniul informatic 1.Furtul – frauda informatica Intrarea, alterarea, stergerea, sau supraimprimarea de date sau de...

Convenția de Arbitraj

2. Conditiile de fond Conditiile de fond sunt cele obisnuite oricarei conventii: consimtamânt, capacitate, obiect, cauza (art.948. C. civ. )....

Creditul ipotecar pentru investiții imobiliare

Creditul Reprezinta operatiunea prin care se iau in stapanire imediata resurse (de regula, sub forma de capital) in schimbul unei promisiuni de...

Contract de Societate

SOCIETATEA COOPERATIVA MESTESUGAREASCA “VIITORUL” FAGARAS I. PARTILE CONTRACTANTE (MEMBRII COOPERATORI) Art.1. Persoanele fizice...

Te-ar putea interesa și

Efectele Alcoolismului Asupra Familiei

Argumentarea temei Realitatea socială din jurul nostru ne pune în faţa unei drame îngrijorătoare: consumul de alcool a crescut în ultimul timp ca...

Markeri ai consumului de droguri în salivă

INTRODUCERE Lucrarea de faţă îsi propune să abordeze un subiect de actualitate în România – determinarea consumului de droguri în rândul...

Alcoolismul

CAPITOLUL I. ALCOOLUL Sectiunea 1.1. Aspecte generale Cuvantul alcool isi are originea in limba araba - al.articol si cohol "lucru subtil" - o...

Alcoolismul

Capitolul I: Premise teoretice privind alcoolismul 1.1. Alcoolismul în lume Aplicarea metodelor din domeniul antropologiei şi arheologiei, care...

Droguri

I) INTRODUCERE; „Însoţindu-ne încă din zorii umanităţii, drogul continuă să fascineze, să suscite interes, să reclame contramăsuri, dar să şi...

Ghid Practic Pentru Orele de Consiliere

I. INTRODUCERE De ce este importanta prevenirea primara a consumului de droguri? Este cunoscuta preocuparea crescânda a adolescentilor si...

Promovarea gândirii critice la adolescenții de 16 ani în vederea reducerii presiunii grupului

Gândirea Criticǎ.Introducere Presiunea exercitatǎ de grup la adolescenţii de 16 ani Omul are capacitatea de procesare a informaţiei care îl ajutǎ...

Reducerea consumului de alcool în comunitățiile rurale - alcoolul - masca de împrumut a veseliei

DESCRIEREA PROIECTULUI 1. Titlu Reducerea consumului de alcool în comunităţiile rurale. Alcoolul- mască de împrumut a veseliei 2. Locul de...

Ai nevoie de altceva?