Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 12245
Mărime: 91.05KB (arhivat)
Publicat de: Costache Deaconu
Puncte necesare: 8
Universitatea ’’Alexandru Ioan Cuza’’,Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Specilizarea: Administraţie Publica

Extras din referat

Capitolul I

Organizarea Administrației Publice Locale din

Comună Berezeni,județul Vaslui

1.1Scurt istoric

Comună Berezeni este situată în partea de sud-est a judeţului Vaslui latitudine Berezeni: 46.38, longitudine Berezeni: 28.15, la interferenţa dintre zona de lunca a Prutului cu câmpia deluroasă a depresiunii Elan-Sarata, se încadrează în rândul comunelor foarte mari, fiind o comună de rangul II ce are în componenţa cinci sate:

- Berezeni, Satu Nou, Rinceni, Muşata şi Stuhulet distribuite pe o distanţă de 14 km de centrul comunei, satul Berezeni.

Este o comună cu populaţie numeroasă (5619 locuitori, conform ultimului recensământ) dar cu densitate mică (50 locuitori/km²), în descreştere, cu grad ridicat de îmbătrânire (24,2%), cu grad mediu de întinerire (22,1%) şi cu resurse foarte mari de forţa de muncă activă (53,6%).

Comună Berezeni are o suprafaţă totală de 11296 ha din care:

- teren arabil – 7994 ha;

- păşuni + fâneţe – 1778 ha;

- vie nobilă şi hibrida – 274 ha;

- livezi – 26 ha;

- fond forestier – 319 ha;

- teren intravilan – 664 ha;

- alte terenuri – 241 ha.

Pe teritoriul comunei au fost descoperite 14 urme de locuire omenească, începând cu epoca neolitică.

Berezeni – sat reşedinţa de comună, este situat pe terasa inferioară de pe dreapta raului Prut, la nord de localitatea Fălciu. Este o aşezare veche, documentar este atestat din anul 1634. Ca structura funcţională, în perimetrul satului Berezeni, se deosebesc 4 sectoare (cartiere), Horinceni în nord, Berezenii vechi în centru, Vicoleni şi Satul Nou în sud

Satu Nou – sat în comună Berezeni, situat pe terasa inferioară de pe dreapta raului Prut, la sud (o continuare) de Berezeni, este format din două părţi, Satu Nou spre nord şi Bozia Noua spre sud.

Muşata – sat în comună Berezeni, situat pe cursul mijlociu al pârâului Muşata, documentar este atestat din anul 1488.

Rinceni – sat în comună Berezeni, situat la nord-vest de satul Berezeni, pe valea paraului Rezasca – Studinet, pe un teritoriu cu urme de locuire încă din epoca fierului.

Stuhulet – sat în comună Berezeni, situat la nord-vest de satul Berezeni, pe un teritoriu cu urma de locuire omenească încă din epoca bronzului.

Din punct de vedere geologic, teritoriul comunei se desfăşoară pe depozite argilo-nisipoase, de vârsta Sarmaţianului superior şi Meoţianului. Relieful aparţine depresiunii Elan-Sarata şi luncii raului Prut în est. Înălţimea maximă de relief este de circa 250 m, în dealul Copaceana, de la sud vest de satul Rinceni, iar cea minimă este de 17 m în lunca râului Prut, la est de satul Berezeni.

Clima este temperat continentala, temperatura medie anuală a aerului este de 9 - 9,5º Celsius.

Învelişul de sol este format din cernoziomuri tipice şi levigate în partea de vest a comunei şi din soluri aluviare şi de lacovişte în partea de est, în lunca râului Prut.

1.2.Organizarea Primăriei comunei Berezeni

Abordată într-o viziune sistematică, activitatea specifică administrației publice se desfășoară prin intermediul unor multitudini de forme instituționale ce constituie un angrenaj instituțional, ale cărui principii de organizare variază în funcție de problemele puse,de presiunili exterioare și de preocupările proprii, dar care presupune și intregrarea sa în mediul social, politic și economic existent cu multiple diferențieri în spațiu și timp.

Legea administrației pblice locale, Legea 215/2001 precizează că orașele, comunele și județele sunt persoane juridice de drept public, având deplină capacitate juridică. Ele posedă un patrimoniu propriu. În comune, orașe, municipii, subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiilor, autoritățile prin care se realizează autonomia locală sunt: Consiliul local, ca autoritate deliberativă; Primarul ca autoritate executivă.

Consiliul local și primarul rezolvă treburile publice din comună Berezeni. Primarul, viceprimarul, secretarul localității, împreună cu aparatul propriu de specialitate al Consiliului Local constituie o structură funcțională cu activitate permanentă denumită Primăria comunei Berezeni, care aduce la îndeplinire hotărârile Consiliului Local și dispozițiile primarului și soluționează probleme curente ale colectivității.

În relațiile dintre administrația publică din comună Berezeni și cea județeană nu există raporturi de subordonare. Aceste relații se întemeiază pe principiile autonomiei, legalității și colaborării în rezolvarea problemelor întregului județ.

Comună Berezeni are un primar și un viceprimar. Viceprimarul nu poate fi în același timp și consilier.

Pe întreaga durată a mandatului de viceprimar, respectiv primar, contractul de muncă al acestora la instituțiile publice, regii autonome, companii naționale, societăți comerciale se suspendă de drept. Pe toată durata mandatului, viceprimarul primește o indemnizație stabilită în condițiile legii.

1.2.1 Consiliul local al comunei Berezeni, județul Vaslui

Constituția României, precum și dispozițiile Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, stipulează că autoritățile administrației publice locale prin care se realizează autonomia în comună Berezeni sunt consiliul local și primarul ales în condițiile legii.

Consiliul local este compus din consilieri locali prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, în condițiile stabilite de legea pentru alegerea autorităţilor administrației publice locale.

Numărul membrilor fiecărui consiliu local se stabilește prin ordin al Prefectului, în funcție de numărul locuitorilor orașului raportat de Institutul Național de Statistică la data de 1 ianuarie în curs sau,după caz , la data de 1 iulie a anului care precedă alegerile.

Consiliul local al comunei Berezeni este compus din 15 consilieri locali.

Consiliul local ca autoritate deliberativă, este un organ colectiv de conducere care îşi exercită atribuţiile în principal prin adoptarea unor acte normative, denumite hotărâri care, fiind acte administrative, sunt obligatorii și executorii, în măsura în care respect legea. Hotărârile consiliului local sunt normative sau au caracter individual. Hotărârile cu caracter normative devin obligatorii și produc efecte de la data aducerii lor la cunoștința public, iar cele individuale de la data comunicării. Hotărârile se adopta de regulă cu votul majorității membrilor prezenți, înafară de cazurile în care legea sau reglamentul de organizare și funcționare a consiliului cere o altă majoritate.

Dizolvarea consiliului local așa cum a fost instituită de legea nr 286/2006 se poate realiza sub două forme:

a)dizolvare de drept

b)dizolvare prin referendum

Divolvarea de drept intervine în următoarele situații:

-când consiliul nu se întrunește două luni consecutive

-când nu a adoptat în tre ședințe ordinare consecutive nici o hotărâre

- când numărul consilierilor se reduce sub jumătate plus 1 și nu se poate completa prin supleanți.

Intervenția situațiilor de mai sus se comunică de către primar, viceprimar, secretar sau orice persoană interesată instanței de contencios administrativ, a cărei hotărâre se comunică prefectului.

Dizolvarea prin referendum poate fi inițiată de 25% din numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși pe listele de alegători. Referendumul se organizează de o comisie numită prin ordin al prefectului, compusă dintr-un reprezentant al acestuia, unul al primarului, al consiliului local. Referendumul este valabil dcă s-au prezentat la urne jumătate plus 1 al locuitorilor cu drept de vot, iar pentru dizolvare trebuie să se pronunțe la cel puţin jumăte plus 1 din numărul total al voturilor valabil exprimate.

Consiliul local își exercită mandatul pentru o perioadă de 4 ani, de la data constituirii până la data declarării că legal constituit a noului consiliu ales (perioadă care se poate prelungi, în caz de război sau catastrofă). Consiliul local se întrunește în ședințe ordinare lunar, la convocarea primarului, sau în ședințe extraordinare,la cererea primarului sau a cel puţin unei treimi din numărul membrilor consiliului. Consiliul poate poate fi convocat de îndată, în caz de forța majoră și de maximă urgență, pentru rezolvarea intereselor localității Berezeni.

Preview document

Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 1
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 2
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 3
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 4
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 5
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 6
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 7
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 8
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 9
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 10
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 11
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 12
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 13
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 14
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 15
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 16
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 17
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 18
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 19
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 20
Caiet de practică - Serviciul Asistență Socială - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica - Serviciul Asistenta Sociala.docx

Alții au mai descărcat și

Deontologia funcționarului public în sistemul penitenciar

1. Noţiuni introductive 1.1. Noţiunea de “deontologie” Termenul „deontologie" provine din cuvintele greceşti „deon, deontos” care înseamnă ceea...

Codul de Conduită a Funcționarilor Publici

“Codul de conduită a funcționarilor publici în contextul actual” reprezintă o parte din tema mai vastă de cercetare “Exercitarea deontologică a...

Convenția de Arbitraj

2. Conditiile de fond Conditiile de fond sunt cele obisnuite oricarei conventii: consimtamânt, capacitate, obiect, cauza (art.948. C. civ. )....

Creditul ipotecar pentru investiții imobiliare

Creditul Reprezinta operatiunea prin care se iau in stapanire imediata resurse (de regula, sub forma de capital) in schimbul unei promisiuni de...

Contract de Societate

SOCIETATEA COOPERATIVA MESTESUGAREASCA “VIITORUL” FAGARAS I. PARTILE CONTRACTANTE (MEMBRII COOPERATORI) Art.1. Persoanele fizice...

Conduita funcționarului public

Viata sociala a pus dintotdeauna multiple probleme, indeosebi de ordin administrativ. Nevoia a dus la aparitia functiei publice si a functiilor...

Te-ar putea interesa și

Evaluare și Orientare Școlară la Persoanele cu Deficiențe de Auz

Argument Politica şi practica educaţională din numeroase tări ale lumii este orientată în direcţia integrării copiilor cu cerinţe educative...

Cunoașterea Convenției cu Privire la Drepturile Copilului ca Document Juridic

Introducere Perioada cuprinsa între 1997 şi 2004 a reprezentat timpul reformei radicale în domeniul protecţiei drepturilor copilului în România....

Asistența socială în România - protecția persoanelor cu handicap

Introducere În această lucrare punem în discuţie una dintre problemele importante ale vieţii sociale româneşti, cea a persoanelor defavorizate şi...

Caiet de practică - centrul de recuperare a copilului cu handicap sever Galata

I. DEFINIŢIE: C.R.C.H.S. „Galata” este un serviciu de tip rezidenţial, destinat reabilitării şi integrării sociale personalizate a copiilor cu...

Caiet de practică - Serviciul Alocații și Indemnizații pentru copii

Obiectivele practicii de specialitate - Cunoașterea cadrului legislativ pe baza căruia funcționează Serviciul de Alocații și Indemnizații pentru...

Caiet de practică - Primăria Comunei Puiești

Caiet de practica Primaria comunei Puiesti , perioada 13.06.2011-24.06.2011 1 Organizare, funcţionare şi reglementare privind autorităţile...

Prezentarea Primăriei Comunei Agigea și Contextul Social al Locuitorilor

1. PREZENTAREA PRIMĂRIEI COMUNEI AGIGEA ŞI CONTEXTUL SOCIAL AL LOCUITORILOR DENUMIREA INSTITUŢIEI, PROFIL, OBIECT DE ACTIVITATE PROFESIONALĂ...

Caiet de Practică Administrativă

1 Prezentarea generală a stagiului de practică Prin cerera adresată primăriei Cordun în data de 16.03.2010 şi aprobată de dl. Primar Adrian...

Ai nevoie de altceva?