Cazul KOVACS

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Cazul KOVACS.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Drept, Drept Civil

Extras din document

EXPUNERE GENERALA A CAZULUI:

În fapt, s-a retinut ca numitul Dumitru Lucian, agent de paza în comuna Carpinis, se adreseaza cu o plângere orala Postului de Politie Carpinis, sesizând faptul ca în noaptea de 29/30.08.2002, în jurul orelor 24.oo în timp ce îsi exercita serviciul de paza comunala, a surprins un autoturism de marca straina oprit pe una din strazile comunei si 2 indivizi necunoscuti fugind spre masina, care a pornit în tromba, dupa care l-a zarit si pe numitul Kovacs Marcel la câtiva metri distanta, lovit si plin de sânge.

În urma sesizarii, organele de politie au procedat la cercetarea împrejurarilor în care s-a produs agresiunea victimei, reusind sa-i identifice pe autorii faptei în persoana numitilor BÂRCEA SORIN PETRU, BOZGA MARIAN MARIUS, JURAVLE MARIUS GHITA, STOICA EUGEN si BALASOIU CLAUDIU MIHAI, care au fost instigati la comiterea faptei de catre mama victimei, numita KOVACS ANA.

În baza probelor administrate, organele de politie au retinut pe autori, iar ulterior, fata de BÂRCEA SORIN, BOZGA MARIAN si JURAVLE MARIUS, s-a emis mandat de arestare preventiva pe timp de 30 de zile, ceilalti faptuitori fiind cercetati în stare de libertate.

Din cuprinsul materialului probator administrat s-a retinut ca partea vatamata Kovacs Marcel, în vârsta de 33 ani, sufera de oligofrenie de gradul II, boala care-l face deosebit de violent în relatiile cu mama sa Kovacs Ana pe care o maltrata fizic si supunea la traume psihice. Fiind îngrozita de tratamentul fiului sau, aceasta a hotarât sa caute o persoana care în schimbul unei sume de bani sa-i rapeasca fiul izgonindu-l cât mai departe de ea.

Aceasta hotarâre s-a conturat atunci când învinuita Kovacs Ana l-a întâlnit pe inculpatul Bârcea Petru Sorin în locuinta unor amici, propunându-i acestuia ca în schimbul sumei de 2.000.000 lei sa-i „execute” planul. Încântat de onorariul oferit, inculpatul a luat legatura cu amicii sai Bozga Marian Mircea si Juravle Marius Ghita, carora le-a spus de plan, acestia fiind de acord sa-l însoteasca.

Pentru ca planul sa aiba succes, inculpatul Bârcea Sorin i-a cerut martorului Mihu Leonard, taximetrist la firma „Radio Taxi” sa-i transporte cu masina în comuna Carpinis, fara a-i da amanunte cu privire la scopul deplasarii, astfel ca acesta fiind de acord, în seara zilei de 29.08.2002, în jurul orelor 23.oo au pornit spre comuna, fiind însotiti si de învinuitii Stoika Eugen si Balasoiu Claudiu Mihai.

În drum spre localitatea Carpinis, inculpatul Bârcea Sorin a achizitionat în schimbul sumei de 100.000 lei un tub de spray paralizant de la martorul Mihu Leonard, iar atunci când au ajuns în centrul comunei s-au îndreptat spre locuinta învinuitei Kovacs Ana, care urma sa-i ghideze la locuinta viitoarei victime. Împreuna cu aceasta s-au îndreptat spre locuinta partii vatamate, pe care inculpatul Bârcea Sorin a strigat-o la poarta.

În momentul în care victima a iesit în strada, inculpatul Bârcea Sorin i-a pulverizat spray paralizant în fata aplicându-i totodata un pumn în zona fetei, dupa care ajutat de inculpatii Bozga Marian si Juravle Marius, au imobilizat victima de mâini si picioare depunând-o apoi în portbagajul masinii cu care s-au deplasat la marginea comunei pe un loc viran unde au scos victima din portbagaj si au început sa-i aplice mai multe lovituri cu pumnii si picioarele

Fisiere in arhiva (1):

  • Cazul KOVACS.doc