Centru de Reabilitare si Recuperare a Copilului Delicvent

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Centru de Reabilitare si Recuperare a Copilului Delicvent.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

„Construirea unui centru de recuperare si reabilitare a copilului delicvent”

Fiecare copil are nevoie sa i se acorde o a doua şansa de a paşi într-o societate care sa îi ofere siguranţa, fericire şi bunastare.

Voi prezenta un model de intervenţie elaborat prin intermediul unui program de dezvoltare a deprinderilor de viaţa independenta la nivelul copiilor şi tinerilor delincvenţi, centrat pe exersarea, de catre aceştia, a interacţiunilor sociale

poziti ve, care contribuie la creşterea stimei de sine şi la integrarea lor sociala.

Titlul proiectului

Construirea unui centru de recuperare si reabilitare a copilului delicvent”

Obiectivul proiectului

Reducerea disparitaţilor în educaţie, dezvoltarea abilitaţilor de viaţa şi incluziunii la nivelul tinerilor delincvenţi, prin îmbunataţirea accesului acestora la un program integrat de dezvoltare a abilitaţilor de viaţa, pentru a facilita procesul de reabilitare a acestora şi reintegrarea lor sociala.

Justificarea proiectului

Atunci cand luam în discuţie fenomenul delincvenţei în randul copiilor şi tinerilor, cel mai dramatic orizont nu este acela al trecutului, ci tocmai cel care vizeaza viitorul acestora, deoarece rareori copilul delincvent debuteaza cu o infracţiune severa. Mai degraba, comportamentul delincvent în randul copiilor şi tinerilor este unul dinamic, ce evolueaza dinspre simplu catre complex şi dinspre minor catre sever, pe masura ce copilul creşte şi îşi dezvolta sfera experienţelor sociale negative Întrebarea cea mai importanta în tratarea temei delincvenţei în randul tinerilor este: Ce putem face pentru a stopa aceasta evoluţie, odata ce primul act de delincvenţa a fost comis?

Un aspect de care trebuie sa se tina cont in Romania este nevoia curenta de a constientiza influenta pozitiva adusa de un asemenea proiect asupra calitatii interventiilor in domeniul incluziunii sociale a categoriilor de persone vulnerabile.

Acesta este un proiect de interventie elaborat prin intermediul unui program de dezvoltare a deprinderilor de viaţa independenta la nivelul copiilor şi

tinerilor delincvenţi, centrat pe exersarea, de catre aceştia, a interacţiunilor sociale

pozitive, care astfel au contribuit la creşterea stimei de sine şi la integrarea lor sociala.

Principalele grupuri ţinta sunt copii şi tineri care au încalcat legea şi care, ca rezultat al comportamentului lor delincvent, au fost încarceraţi în sistemul penitenciar.

Regiunea vizata: Bistrita-Nasaud, Romania

Prezentare generala

Centrul de recuperare si reabilitare a copilului delicvent are 2 componente, una de tip familial prin care 20 copii delicventi sunt gazduiti pentru o perioada de 1 an si o componenta comunitara de informare, consiliere, terapie si monitorizare.

O cladire cu parter si un etaj, dotata cu utilaje tehnice, instalatii termice, instalatii de alimentare cu apa, cancalizare, instalatii sanitare, mobilier. Amenajari exterioare – drum, parc de recreare.

La primul etaj vom avea receptia, cantina, grup sanitar, 3 camere pentru consiliere, terapie si monitorizare, infirmerie.

La al doilea etaj se vor afla 10 camere dotate cu grup sanitar in care vor sta 2 copii pe camera.

Fisiere in arhiva (1):

  • Centru de Reabilitare si Recuperare a Copilului Delicvent.docx