Conflicte de Munca

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Conflicte de Munca.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

Pentru a stinge sau suprima o stare conflictuala este nevoia de un volum minim de cunostiinte despre simptomele, formele si cauzele sale; pentru a tolera sau a ignora un conflict este nevoie chiar de mai putin .Dar daca trebuie sa-l tii sub control, in special intr-o organizatie in care oamenii sunt pregatiti, bine motivati si tratati intr-un mod flexibil si matur, vei avea nevoie sa stii cat mai multe lucruri cu putinta despre acest subiect.

De aceea, va trebui sa-ti folosesti iscusinta obeservatiei si deductiei si sa actionezi profesional si obiectiv in momentele de stres.In special, va trebui sa identifici oameni aflati in conflict, ceea ce va implica necesitatea de a observa existenta orcarui conflict care se iveste.Pentru a rezolva astfel de dificultati care pot aparea, trebuie sa fii in stare sa ajungi la miezul problemei prin descoperirea cauzelor conflictului.De asemenea, va trebui sa fi sigur ca simptomele indica efectiv cauza oricarui conflict aparut in colectivul tau.

Conflictul reprezinta o parte atat de mare a vietii umane, incat ar fi greu de imaginat o persoana care nu a fost implicata niciodata intr-un anumit conflict de munca.

Conflictul exista intodeauna intre oameni, fie separat, fie in grupuri de un fel sau altul.Orice poate fi cauza sau sursa unui conflict: obiceiuri, ideologii, personalitati, competitia pentru venituri si multe altele.

Cu catva timp in urma compania in care lucrez a angajat un consultant pentru o durata pe care seful o aprecia de cateva zile.El a functionat ca professor-asistent in rezolvarea conflictelor.Compania la care lucra dorea ca el sa tina un curs de rezolvarea conflictelor si avea nevoie de o pregatire suplimentara.Seful nostru s-a gandit ca ar fi rezonabil pentru compania lui sa-l plateasca pentru cele doua zile cat a asistat la workshop-ul nostru.Noua ne convenea foarte mult prezenta lui acolo, intrucat cursul era pentru ingineri, iar noul angajat era inginer.Workshop-ul facea parte dintr-un program mai amplu, de doua saptamani.Radu ( asa il chema pe noul angajat ) a apreciat ca este o splendida ocazie pentru el sa-si aprofundeze cunostiintele si s-a dus la seful sau sa negocieze plata.Dar nu a negociat bine.Cand seful nostru lipsea , intr-o dupa amiaza, i-a lasat un mesaj telephonic: ,, Compania mea nu ma va plati .Puteti sa ma platiti dumneavoastra ? “. Era oare un negociator atat de slab incat sa nu poate sa obtina plata pentru doua zile muncite in interesul companiei la care lucra?.Noi am fi putut plati ceva, dar sefului nu-i venea prea bine, chiar daca instructorul nostru avea nevoie de sprijinul sau.Seful nostru i-a telefonat iritat.A intrat direct in miezul problemei : Iata ce pot sa va ofer este …..”.Deodata, s-a oprit Nu parea corect .De ce sa nu-i plateasca compania lui pentru cele doua zile de perfectionare?.A schimbat tactica.A pornit la ,,pescuit “ de fapte. ,,Spune-mi, despre ce este vorba? “, ia cerut.In cateva minute a aflat ca Radu ceruse sa fie platit platit pentru doua saptamani nu pentru doua zile.Se gandise ca i-ar fi util sa asiste la intregul program , nu doar la workshop-ul de doua zile.Atunci, fireste , s-a inteles de ce seful sau nu acceptase sa-i plateasca.Ne-am inteles la varianta cu cele doua zile . Radu a discutat din nou cu seful sau si nu a mai intampinat nici o dificultate in a obtine un ,,da” pentru aceasta cerere mai modesta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Conflicte de Munca.doc