Consilul Judetean

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Consilul Judetean.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Burca Valentin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

Consiliul Judetean – este o autoritate a administratiei publice judetene . Este format din consilieri alesi prin vot universal , egal , direct , secret si liber exprimat , in conditiile legii privind alegerile locale .

Consiliul Judetean – are un numar de membrii care se stabileste in raport cu populatia judetului , existenta la data de 01 ianuarie a anului in care au avut loc alegerile , sau , dupa caz, la data de 01 iulie a anului , astfel :

- La 350.000 locuitori ai judetului , numarul consilierilor este de 31 ;

- Intre 350.001 – 500.000 locuitori ai judetului , numarul de consilieri este de 33 ;

- Intre 500.001 – 650.000 locuitori ai judetului , numarul consilierilor este de 35 ;

- Peste 650.000 locuitori ai judetului , numarul de consilieri este de 37 ;

Candidatura pentru Consiliul Judetean se face astfel : se depun liste de candidate de catre partid , aliante politice , aliante electorale sau candidaturi independente , la birourile electorale de circumscriptie , cel mai tarziu cu 30 de zile inainte de data alegerilor , iar desemnarea candidatilor alesi se face dupa acelasi sistem de scrutin ca si in cazul alegerii Consiliului Local .

Constituirea Consiliului Judetean se face in termen de 20 de zile de la data alegerii acestuia . Convocarea Consiliului Judetean in sedinta de constituire se face de catre prefect . La constituirea Consiliului Judetean se aplica in mod corespunzator si prevederile din legea referitoare la constituirea Consiliilor Locale ( incompatibilitati , convocarea sedintei , validarea juramantului , incetarea mandatului , formarea de comisii ) conform art. 103 din Legea Nr. 215 / 2001 cu precizarea ca initiativa pentru hotararea de constatare a incetarii de drept a mandatului de consilier apartine presedintelui Consiliului Judetean .

Fisiere in arhiva (1):

  • Consilul Judetean.doc

Alte informatii

prezinta atributiunile consilerilor judeteni si alte cateva aspecte