Consumul de Droguri

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Consumul de Droguri.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: A. ,Tulbure

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Drept

Cuprins

PLANUL REFERATULUI
1. INTRODUCERE
2. CLASE DE DROGURI
3. TRATAMENTUL FOLOSIT LA CONSUMATORII DE DROGURI
4. AGENTIA NATIONALA ANTIDROG – ORGANISM DE COORDONARE A ACTIVITATII DESFASURATE DE INSTITUTIILE STATULUI SI ORGANIZATIILE NEGUVERNAMENTALE PENTRU PREVENIREA SI COMBATEREA FENOMENULUI DROGURILOR
5. SPETE

Extras din document

1. INTRODUCERE

Abuzurile de droguri, prin lege, sunt interzise publicului larg. Majoritatea tarilor restrâng uzul câtorva droguri recreationale, ceea ce este legal si nu variaza în limite largi. Pozitia legala în orice tara va depinde de atitudinile istorice si culturale fata de drogul respectiv, si în multe tari este o chestiune de continua controversa.

În Marea Britanie aproape toate drogurile care afecteaza creierul sau schimba dispozitia sunt controlate, cu exceptia alcoolului. Drogurile sunt divizate în trei clase-A, B si C-în ordinea descendenta a gravitatii: abuzurile privind clasa A de droguri atrag cele mai severe comentarii.

2. CLASE DE DROGURI

Cea mai comuna clasa A de droguri sunt heroina (morfina), cocaina si LSD; clasa B de droguri include amfetamine si cannabis si componente de relaxare a durerii pe baza de opium; drogurile din clasa C sunt în general droguri sedative. Regulile care privesc împartirea drogurilor pe clase sunt stabilite printr-o ordine administrativa dupa ce au fost considerate printr-un comitet advizoral de stat, care înseamna ca opiniile curente asupra valorii lor pot fi usor incluse în lege.

Cu multe din aceste droguri, oricine implicat în medicina sau chirurgie veterinara este exceptat de la aceste abuzuri daca drogul este utilizat în cursul practicii profesionale. Anumite droguri care se pare ca au putina sau deloc valoare terapeutica nu sunt permise chiar si acestor practicanti. Un practicant care încalca aceasta exceptie comite un abuz, care deasemenea va fi subiect al sanctiunilor disciplinare profesionale.

Abuzul celor mai de baza droguri este posesiunea unui drog controlat. Posesiunea în general reclama cunostinta de partea posesorului. Cu toate acestea, nu se poate spune ca posesorul a receptionat un pachet fara sa stie ca era ilegal, daca el sau ea a avut sansa sa afle ce era în pachet si nu a mentionat despre el. La fel cum nu se poate spune ca cineva a avut în posesie ceva si ca a uitat de acel ceva pâna în momentul arestarii. Posesia unei cantitati mici, pentru uzul personal, a unui drog privit ca un pericol mai mic nu este tratat acum cu severitate, si posesorul unei cantitati mici de cannabis va primi mereu o cautiune de la politie. Cu toate acestea, politica depinde de forta politiei în cauza, si incriminarile înca au loc. Posesiunea unui drog privit ca un pericol foarte mare, pe de alta parte, este tratata cu severitate; posesiunea heroinei, în orice cantitate, de exemplu, poate primi multi ani de închisoare.

Cele mai serioase abuzuri sunt aprovizionarea, sau posesia cu intentia de a vinde, a unui drog controlat. Din moment ce se dovedeste ca persoana acuzata a vândut droguri necesita evidenta unei tranzactii, posesiunea cu intentie fiind cel mai comun cap de acuzare. Acest cap de acuzare poate fi dovedit daca persoana este în posesia unei cantitati destul de mare de droguri pentru a fi vândute; sau din circumstantele respective, de exemplu, prezenta banilor proveniti din vânzarea drogurilor, sau echipament pentru distribuirea drogurilor în portiuni.

Cei care se ocupa cu droguri comit un abuz daca cu stiinta permit fabricarea lor, vânzarea sau uzul lor. Un abuz este de asemenea comis daca acestia ignora semnele suspicioase referitoare la activitatea ilegala care se defasoara.

Importul sau exportul de droguri controlate sunt ilegale, si este un serios abuz în încalcarea acestei legi. Puteri considerabile au fost îndreptatite de tribunale în ordine de confiscare împotriva oamenilor învinuiti de trafic de droguri, sau care iau profit de pe urma lor, pentru a-i lipsi de fructul comertului de droguri.

A aproviziona articole pentru consumarea sau prepararea drogurilor este un abuz, ca si cresterea cannabisului. Nu de obicei, un abuz comis sub incidenta unor legi straine poate fi judecat în Marea Britanie daca el convine unei conventii internationale asupra abuzurilor de droguri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Consumul de Droguri.doc

Alte informatii

Este o lucrare complexa despre consumul de droguri. UNIVERISTATEA “LUCIAN BLAGA” FACULTATEA DE DREPT “SIMION BARNUTIU”