Dreptul la Plimbare Zilnica si Dreptul de a Primi Vizite

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Dreptul la Plimbare Zilnica si Dreptul de a Primi Vizite.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

Aceste drepturi legale sunt prevazute in art.48 din Legea nr.275/2006 si se caracterizeaza prin aceea ca :

« (1) Fiecarei persoane condamnate i se asigura zilnic, atunci cand conditiile climaterice permit, plimbarea in aer liber timp de minimum o ora. Daca conditiile climaterice nu permit plimbarea in aer liber, aceasta se asigura intr-un alt spatiu corespunzator.

(2) Persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate au dreptul de a primi vizite, in spatii special amenajate, sub supravegherea vizuala a personalului administratiei penitenciarului.

(3) Persoanele aflate in vizita sunt supuse controlului specific.

(4) Durata si periodicitatea vizitelor se stabilesc prin ordin al ministrului justitiei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

(5) Persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate au dreptul de a primi oricand, in conditii de confidentialitate, vizite ale aparatorului.

(6) Persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate pot comunica in limba materna atat intre ele, cat si cu persoanele care le viziteaza. »

Dreptul la plimbare este specific pentru persoanele condamnate, el nemaifiind intalnit in alte institutii. Pentru a se pastra starea de sanatate a condamnatilor fizica si psihica mai ales pentru cei care sunt cazati in celule de mici dimensiuni ori care nu sunt folositi la activitati zilnice in aer liber, precum si cei cu afectiuni medicale care nu pot desfasura activitati ocupationale ori lucrative in mediu deschis, se organizeaza in fiecare penitenciar zone de plimbare.

In penitenciarele de maxima siguranta ori in altfel de sectii sunt construite « curti de plimbare », separate intre ele cu zid si acoperite cu pasa de metal pentru ca plimbarea sa poata respecta si criteriile de securitate. Pentru ceilalti condamnati, de regula, se amenajeaza terenuri de sport sau spatii largi de plimbare, unde se poate efectua aceasta activitate zilnica. In curtile de plimbare si pe terenurile de sport exista posibilitatea de a se efectua miscari de gimnastica ori de intruire fizica, se pot folosi aparate de forta ori se pot organiza jocuri colective de fotbal, volei, baschet, etc. In unele penitenciare moderne exista si sali de forta, folosite mai ales pentru cei care practica sportul specific tinerilor care doresc sa-si intretina corpul la parametrii fizici in mod deosebit. Activitatea de plimbare mai are rolul de a genera un confort psihic necesar pentru cei care nu ies din celule decat pentru astfel de activitati ori muncesc sau sunt folositi la activitati in spatii inchise.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dreptul la Plimbare Zilnica si Dreptul de a Primi Vizite.doc

Alte informatii

inschisorile din ramania