Memoriu de Prezentare al SC Morel Design SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Memoriu de Prezentare al SC Morel Design SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Iosif Lupu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Drept

Cuprins

Capitolul 1. Prezentare generala 4
Capitolul 2. Aspecte legate de aprovizionarea cu materie prima 6
Capitolul 3. Aspecte legate de procesul de productie 9

Extras din document

S.C. MOREL DESIGN S.R.L.

Capitolul 1. Prezentare generala

Societatea comerciala MOREL DESIGN S.R.L., prezinta urmatoarele date de identificare:

- Sediul com. Luizi Calugara, jud. Bacau

- Nr. Registrul Comertului sub nr. 620 /1998

- Atribut fiscal R 10695800

- Capital social de 2.000.000 lei

- Asociat unic, Societatea Comerciala Etablisment Morel s.a.r.l., cu sediul în Franta, Z.I. Rue d’Arlay, 39140.

Societatea este condusa si administrata de Ec. Iulian Lupu, cetatean român cu dubla rezidenta (Franta- 275, Bd. Jules Ferry, 39000 Lons Le Saunier; România- Bacau, 9 Mai –25/D/12), fiind împuternicit prin Procura Speciala de Etablisment Morel s.a.r.l (asociatul unic al firmei) sa se ocupe de buna functionare si administrare a firmei. Motivele pentru care i s-a încredintat administrarea firmei au fost: experienta similara în conducerea unei firme româno-austriece si trei ani lucrati efectiv în Franta în cadrul Ets Morel atât în productie cât si în domeniul comercial.

In acest moment firma are 20 angajati care sunt structurati pe departamente urmarindu-se angajarea unor noi persone.

Strucutra organizatorica este urmatoarea

- 1 director economic

- 1 director tehnic

- 1 director economic

- serviciul Financiar-contabil

- serviciul comercial care are in subordine urmatoarele:

- 1 Departament de Marketing

- 1 Departament de Vanzari

- 1 Departament de Aprovizionare

- 1 Departament de comenzi

In cadrul departamentului tehnic lucreaza 10 persoane din care 1 maistru si 9 muncitori calificati.

La departamentul vanzari, lucreaza 3 persoane care se ocupa cu vanzarea echipamentelor din expozitie si in oferta firmei. De asemenea in cadrul acestui compartiment se preiau comenzi din partea clientilor in vederea intocmirii contractelor

In cea ce priveste Departamentul Financiar-contabil, aceasta are in subordinea sa 3 persoane, in cadrul acestui compartiment fiind prelucrate toate datele, se intocmeste facturi, chitante si toate celelate acte necesare desfasurarii activitatii.

În anul 2002, societatea Morel Design S.R.L. a cumparat un imobil situat în com Luizi Calugara, compus dintr-o cladire în suprafata 800 m2 , o platforma betonata în suprafata de 750 m2 si teren aferent în suprafata de 650 m2. Cladirea a fost amenajata ulterior ca hala de productie si a s-au importat din Franta, toate utilajele necesare realizarii productiei de râsnite: strunguri automate de lemn cu CN, masini automate de gaurit cu CN, masini de slefuit, fierastraie circulare, instalatie de vopsire prin pulverizare etc. Utilajele sunt deosibit de performante spre ex. pe un strung automat de lemn se pot obtine circa 4-600 de piese/ora. Pe lânga productia de râsnite utilajele permit si realizarea de alte produse strunjite din lemn :picioare de pat, mese, scaune, mânere din lemn pentru unelte etc. În acelasi timp, societatea a achizitionat si un teren în suprafata de 6900 m2 situat la intrarea în municipiul Bacau (între METRO si reprezentanta OPEL) unde se doreste construirea unei noi fabrici moderne.

Prin crearea acestei unitati de productie, Societatea Ets. Morel - Franta, intentioneaza ca întreaga productie de râsnite sa fie realizata în România datorita costurilor mai mici cu materia prima si manopera urmând ca în Franta sa fie pastrat minimul de personal pentru asamblare si distributie. Acest lucru se va realiza treptat din cauza stocurilor foarte mari de materie prima existente în Franta (cca 7-800 m3).

Fisiere in arhiva (1):

  • Memoriu de Prezentare al SC Morel Design SRL.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA „GEORGE BACOVIA” BACAU FACULTATEA DE CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE SPECIALIZAREA: CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE