Modificarea, Suspendarea si Incetarea Raporturilor de Servicii Publice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Modificarea, Suspendarea si Incetarea Raporturilor de Servicii Publice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 37 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lect. Univ. Dr. SAVA CONSTANTIN

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Drept

Cuprins

CAPITOLUL I -NOTIUNEA SEVICIULUI PUBLIC. FUNCTIA PUBLICA SI FUNCTIONARUL PUBLIC pg.4
I.1.CATEGORII DE FUNCTII PUBLICE .pg.6
I.2. NATURA JURIDICA A RAPORTURILOR DINTRE FUNCTIONARUL PUBLIC SI SERVICIUL PUBLIC . .pg.9
CAPITOLUL II - MODIFICAREA RAPORTULUI DE SERVICIU pg.12
II.1.DELEGAREA .pg.13
II.2. DETASAREA .pg.14
II.3.TRANSFERUL pg.16
II.4.MUTAREA ..pg.17
II.5. EXERCITAREA CU CARACTER TEMPORAR A UNEI FUNCTII PUBLICE DE CONDUCERE ...pg.18
CAPITOLUL III - SUSPENDAREA RAPORTULUI DE SERVICIU
III.1. SUSPENDAREA DE DREPT A RAPORTULUI DE SERVICIU ..pg.21
III.2. SUSPENDAREA RAPORTULUI DE SERVICIU LA INITIATIVA FUNCTIONARULUI PUBLIC pg.23
CAPITOLUL IV - INCETAREA RAPORTULUI DE SERVICIU
IV.1.INCETAREA DE DREPT A RAPORTULUI DE SERVICIU pg.26
IV.2 ELIBERAREA DIN FUNCTIA PUBLICA .pg.28
IV.3.DESTITUIREA DIN FUNCTIA PUBLICA .pg.31
IV.4.DEMISIA DIN FUNCTIA PUBLICA pg.31
CAPITOLUL V -REDISTRIBUIREA FUNCTIONARILOR PUBLICI
CORPUL DE REZERVA AL FUNCTIONARILOR PUBLICI .. pg.33

Extras din document

CAPITOLUL I

NOTIUNEA SEVICIULUI PUBLIC.

FUNCTIA PUBLICA SI FUNCTIONARUL PUBLIC

Statul, judetul si comuna au luat fiinta pentru a asigura membrilor societatii, apararea teritoriululi, a vietii si bunurilor persoanelor fizice care alcatuiesc populatia acestora, precum si pentru satisfacerea necesitatilor de instruire, cultura si santate a populatiei si asigurarea fondurilor necesare bunei functionari a organelor statului, judetului si comunei si a institutiilor publice de invatamant, cultura, sanatate etc.

Pentru realizarea acestor sarcini, statul, judetul si comuna infiinteaza o serie intreaga de organisme care au obligatia de a le infaptui in practica, in favoarea si pentru intreaga populatie a statului si a subdiviziunilor sale administrative teritoriale. Organismele create de stat, judet si comuna pentru a realize aceste sarcini se numesc serviciile publice.

Fata de diversitatea atributiilor statului modern, aceta infiinteaza o multitudine de servicii publice, fiecare infaptuind o anumita atributie, sau numai o latura a acesteia, a statului. Astfel, pentru adoptarea unor norme juridice general obligatorii, care sa regelmenteze, in mod uniform, la nivelul intregii tari, raporturile sociale ce apar intre membrii societatii, statul a infiintat servicul public pentru legiferare, alcatuit, in tara noastra, din doua Camere –Camera Deputatilor si Senatul. Tot astfel, pentru a solutiona, cu putere de adevar legal, conflictele juridice ce apar intre membrii societatii, precum si pentru a pedepsi pe cei ce incalca legea, statul a infiintat serviciul public judiciar, format din sistemul instantelor judecatoresti-judecatorii, tribunale judetene si al municipiului Bucuresti, curti de apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie. In sfarsit, pentru a realiza atributiile statului in domeniul executarii legilor si a hotararilor judecatoresti, precum si petru asigurarea ordinii publice in stat, paza granitelor tarii si securitatea statului, satisfacerea intereselor de instruire, cultura si sanatate ale populatiei si asigurarea conditiilor material de viata, statul a crea si creeaza, inca o diversitate de organisme administrative care infaptuiesc sarcinile puterii executive. Aceste organisme administrative infiintate de stat, judet si comuna, se numesc servicii publice administrative.

Mijloacele prin care se realizeaza administratia publica sunt resursele umane, cele materiale si financiare , precum si competenta. Resursele umane reprezentate de personae fizice organizate intr-o institutie sunt parghiile prin care actioneaza administratiile publice sau particulare. Functia este un element esential ce exprima felul activitătii la prestarea careia persoana s-a obligat prin raportul juridic de drept public sau privat.

Functia publica este alcatuita din competente stabilite de lege cuprinzand atributiile necesare satisfacerii intereselor generale si scopurilor de interes public pentru care a fost creata, neputandu-se admite ca ea sa fie utilizata in scopuri personale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Modificarea, Suspendarea si Incetarea Raporturilor de Servicii Publice.doc