Protectia consumatorului

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Protectia consumatorului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. Univ. Dr. Cristian Jora

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Drept

Cuprins

Protecția Consumatorilor - Obiective 3
Conceptul de Protecția Consumatorului 4
Organizarea Procesului de Protecție a Consumatorului 5
Cadrul Legislativ în România 6
Cadrul Instituțional în România 8
Legea Nr. 363/2007 10
Concluzii 14
Bibliografie 15

Extras din document

Protecția Consumatorilor - Obiective

Puterea publică sau diferite agenții guvernamentale trebuie să intervină pentru a asigura o anumită protecție socială într-o gamă largă de domenii de acțiune, iar caracterul deosebit de complex al relației dintre ofertanți și consumatori a stârnit vigilență socială și a dus la intervenția lor. Prin diferite programe de protecție a consumatorilor, are un impact larg asupra întregului sistem economic și social.

În acest caz, pentru a controla principalele aspecte ale acțiunilor care ar trebui incluse în planul de protecție a consumatorilor și a unor aspecte-cadru care au fost aduse la cunoștință la început, a fost considerat util, urmat de obiectivele generale ale diferitelor proceduri. Apoi, există obiectivul general al revendicărilor sau al altor aspecte, care sunt cauza conflictelor sociale sau a prejudecăților din alimentele consumatorilor.

Pe baza acestui cadru, Rezoluția ONU 32/248 din aprilie 1985 a stabilit un set de principii directoare pentru protecția consumatorilor, care vizează să ofere guvernelor din toate țările un cadru care poate fi utilizat pentru formularea și consolidarea politicilor; protecția consumatorilor ca legislație.

În conformitate cu acest cadru de principiu, principalele obiective și campanii de protecție a consumatorilor pe care ar trebui să le concentreze țările sunt rezumate după cum urmează:

- produse facilitate de producție și distribuție pentru a satisface cererea consumatorilor

- sustinerea de o etica nobilă a celor angajați în producția și distribuția bunurilor și serviciilor de consum către consumatori

- asigurați-vă că toate țările și organizațiile internaționale pot controla toate practicile de afaceri pentru a nu a afecta consumatorii

- promovarea cooperării internaționale

- incurajați dezvoltarea condițiilor de piață și oferiți consumatorilor o gamă largă de produse la prețuri preferențiale

- stabilirea unui sistem prioritar pentru protejarea consumatorilor din fiecare țară, mediul economic și social la un anumit nivel de dezvoltare și nevoile populației fiecărui stat

- protejați consumatorii împotriva pericolelor care le afectează sănătatea și siguranța

- promovarea și protejarea intereselor economice ale consumatorilor

- asigurați-vă că consumatorii au informațiile corecte, ceea ce le permite să aleagă în funcție de nevoile lor personale

- stabilirea unui sistem de educare a consumatorilor

- posibilitatea de a se asigura că consumatorii sunt compensați în mod eficient în cazul pagubelor cauzate de produsele sau serviciile achiziționate pe piață

În esență, mișcarea de protecție a consumatorilor are două aspecte: în primul rând, reprezintă o luptă conștientă a consumatorilor, ceea ce îi determină pe oameni să exprime în mod colectiv și non-violent furnizarea de bunuri și servicii nesatisfăcătoare în cadrul statului de drept . Este un fapt; în al doilea rând, este considerat a fi una sau mai multe acțiuni ale forțelor publice și profesionale, deoarece oamenii recunosc nevoia de a lupta împotriva unui nou tip de abuz pe piață.

Începând cu complexitatea problemelor implicate într-un sistem eficient de protecție a drepturilor consumatorilor, guvernul sau agenția neguvernamentală responsabilă pentru acest domeniu trebuie să ia în considerare în mod constant o politică coerentă a consumatorilor.

Doar atunci când atât producătorii, cât și comercianții desfășoară o serie de activități care iau în considerare în principal următoarele obiective, se poate atinge satisfacția consumatorului, definită de distanța dintre ofertă și așteptări: eficiență, calitate, cantitate, timp și, în special, locația produsului, cumpărare, actualitate și imaginea generală a producătorilor și vânzătorilor.

Conceptul de Protecția Consumatorului

Protecția consumatorilor este o parte esențială a sistemului de protecție socială, care oferă o serie de reglementări cu privire la inițiativele publice și private, menite să asigure și să îmbunătățească continuu gradul de respectare a intereselor consumatorilor. Prin urmare, acest set de intervenții sociale (măsuri guvernamentale sau neguvernamentale) ia în considerare mai multe planuri menite să ofere consumatorilor ca participanți la piață echilibrul necesar și să mențină un echilibru bazat pe respectarea condițiilor convenite și să asigure că toată lumea se poate interesa de produsele și serviciile care nu prezintă niciun risc. Dar nu în ultimul rând, este interesul dumneavoastra pentru o dezvoltare economică și socială corectă, corectă și durabilă.

Astăzi, consumatorii, inclusiv românii, știu că, în ceea ce privește agenții economici (indiferent că sunt producători sau distribuitori), legea le acordă o serie de drepturi și îi protejează de riscurile care le pot pune în pericol viața și sănătatea sau le pot dăuna ereditarului sau beneficiilor non-ereditare.

După cum am menționat anterior, protecția consumatorilor este o componentă cheie a protecției sociale. Cu toate acestea, trebuie menționat că, dacă protecția socială implică transferul de fonduri de la entitățile economice de la stat sau private către consumatori, acest lucru se datorează în principal creșterilor prețurilor de consum (de exemplu, indexarea sau compensarea salariilor și pensiilor), care se referă la protecția consumului. Persoana este lipsită de riscul de a cumpăra sau de a i se furniza servicii care îi pun în pericol viața, sănătatea sau drepturile legale.

Conform literaturii profesionale, agențiile guvernamentale române sau organizațiile neguvernamentale din actualul și în viitorul apropiat au inițiat probleme majore care pot deveni țintele planurilor de protecție a consumatorilor ce implică cinci aspecte principale: îmbunătățirea consumului populației, asigurarea calității și furnizarea corespunzătoare de bunuri și servicii consumatorilor, să asigure un sistem de prețuri care să corespundă nivelului de venit al populației, să se asigure că sistemele de informații eficiente și utile sunt furnizate consumatorilor potențiali, să asigure transparența prieteniei și să îi protejeze pe consumatori de politicile de marketing agresive susținute de ofertanți.

Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia consumatorului.docx

Bibliografie

D.PATRICHE, GH. PISTOL, Protectia Consumatorilor”, Editura Monitorul Oficial, Bucuresti, 1998
GHEORGHE PISTOL, Bazele Comertului, Bucuresti, 1998
https://www.codulcivil.ro
http://legislatie.just.ro