Referat in Domeniul Pazei Societatilor

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Referat in Domeniul Pazei Societatilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

Conform art 1 din Legea nr.333/2003 “paza si protectia sunt activitati desfasurate prin forte si mijloace specifice,in scopul asigurarii sigurantei obiectivelor,bunurilor si valorilor impotriva oricaror actiuni ilicite care lezeaza dreptul de proprietate,existenta materiala a acestora, precum si a protejarii persoanelor impotriva oricaror acte ostile care le pot periclita viata,integritatea fizica sau sanatatea.”

Paza si protectia se realizeaza prin forte si mijloace militare sau civile,de catre institutiile specializate ale autoritatilor administratiei publice, sau in regim privat,de catre proprietarii sau detinatorii obiectivelor, bunurilor sau valorilor,precum si de catre societatile specializate de paza si protectie.

Paza se organizeaza si se efectueaza potrivit planului de paza, intocmit de unitatea ale carei bunuri sau valori se pazesc,cu avizul de specialitate al politiei .Acest aviz este obligatoriu pentru fiecare caz de modificare al planului de paza.

Avizul unitatii de politie este necesar pentru sprijinirea institutiei respective in organizarea pazei si pentru a coordona intr-o conceptie unitara intreaga activitate de paza a bunurilor.

Prin planul de paza se stabilesc in principal : caracteristicile obiectivului pazit, in zona respectiva,numarul de posturi si amplasarea acestora, necesarul de personal pentru paza,amenajarile, instalatiile si mijloacele tehnice de paza si alarmare, consemnul posturilor,legatura si cooperarea cu alte organe cu atributii de paza a obiectivelor,bunurilor, valorilor si persoanelor si modul de actiune in diferite situatii. De asemenea,vor fi prevazute si regulile de acces, potrivit dispozitiilor conducatorului unitatii,precum si documentele specifice serviciului de paza.

Fisiere in arhiva (1):

  • Referat in Domeniul Pazei Societatilor.doc