Tarile Candidate la UE - Turcia, Croatia, Macedonia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tarile Candidate la UE - Turcia, Croatia, Macedonia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Irina Popescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

Tarile candidate la UE

Turcia

Turcia

Capitala: Ankara;

Populatia (locuitori): 69.660.560;

Suprafata: 780.580 km2

Moneda: 1lira turceasca = 100 kurus;

PIB: $ 640,4 miliarde (total);

Ziua nationala: 29 octombrie;

Limba oficiala: turca;

Forma de guvernamant: republica parlamentara;

Presedintele: Abdullah Gul;

Localizare geografica

Din punct de vedere geografic , Turcia este situata in jumatatea nordica a emisferei intr-un punct care este la aproximativ jumatatea drumului intre Ecuator si Polul Nord de la o longitutide de 36 grade N la 42 grade N si la o latitudine de la 26 grade E pana la 45 grade E. Turcia are o forma aproximativ dreptunghiulara si 1.660 km latime.

Vecinatate: Frontiera de uscat a Turciei are 2.573 km in total, iar linia de coasta ( inclusiv insulele) au alti 8.333 km. Turcia are ca vecini 2 tari europene si 6 tari asiatice de-a lungul granitelor sale de uscat.

Turcia

Suprafata si regiuni geografice:

Suprafata actula a Turciei incluzand lacurile este de 814.578 km2 din care 790.200 sunt in Asia si 24.378 sunt situati in Europa.

Turcia este in mare impartita in sapte regiuni: regiunea Marii Negre, regiunea Marmara si regiunile Egeeana, Mediteraneana, Anatolia Centrala, Anatolia de Est si Anatolia de Sud-Est. Terenul accidentat din Anatolia de nord situat de-a lungul Marii Negrii seamana cu o centura ingusta si lunga. Pamantul din aceasta regiune este aproximativ 1/6 din suprafata de pamant a Turciei.

Clima

Clima:

Desi Turcia este situata intr-o zona geografica unde conditiile climatice sunt destul de temperate, diversitatea naturii peisajului, si existenta in particular a muntilor care merg paralel cu coasta au ca rezultat diferente semnificative in conditiile climaterice de la o regiune la alta. In timp ce zonele de coasta beneficiaza de climate mai blande, platoul anatolian din interior are parte de extreme de temperatura in verile fierbinti si iernile reci cu precipitatii reduse.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tarile Candidate la UE - Turcia, Croatia, Macedonia.ppt

Alte informatii

Prezentare power point cu tarile candidate la Uniunea Europeana