Acoperisuri Verzi

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Acoperisuri Verzi.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Claudia Vonica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Cuprins

Introducere pag.1
Scurt istoric pag.2
Beneficiile acoperişurilor verzi pag.
Costurile acoperişurilor verzi pag.
Elementele unui acoperiş verde pag.
Clasificare pag.
Acoperişuri verzi în lume pag.

Extras din document

Introducere

Continuă creştere şi expansiune pe orizontală a oraşelor şi zonele înconjurătoare acestora duc la creşterea stresului populaţiei. Rata anuală de creştere a populaţiei este de aşteptat să fie 1% pe an în următoarea perioadă. Creşterea aceasta creează o cerere suplimentară de energie, apă, canalizare, servicii şi de transport. Pentru a onora cererile crescute de energie, mai mult de 150 de centrale electrice pe bază de carbuni sunt pe punctul de a se deschide numai în SUA.

Transformarea spaţiile verzi din cartiere în mall-uri şi alte constructii duc deasemenea la creşterea stresului. Noua infrastructura rutieră implică creşterea emisiilor vehiculelor, şi împreună cu locurile de parcare, drumurile contribuie la creşterea temperaturilor urbane, prin reducerea albedoului. Această creştere a temperaturilor urbane, în asociere cu emisiile provenite de la centralele electrice şi industrie au un impact major asupra calitătii aerului.

Cum toate aceste creşteri cu influenţe negative sunt inevitabile, o soluţie viabilă este necesară pentru a micşora impactul asupra mediului. Din ce în ce mai mulţi arhitecţi şi dezvoltatori au ajuns la concluzia că acoperişurile verzi pot fi soluţia.

Scurt istoric

De-a lungul istoriei, acoperişurile acoperite cu iarbă au aparut în acele părţi ale lumii unde materialele de construcţii erau limitate. „Acoperişul verde“ este considerat a fi un fenomen european, case de acest fel întâlnindu-se în zonele rurale din diferite ţări europene.

În Scoţia şi Anglia fenomenul pare a avea o mare amploare, în insulele Orkney (Scotia), acoperişurile verzi datând din anii 3600-2500 î.H. Construcţii de acest fel se găsesc şi în unele ţări scandinave, regiuni non-europene cum ar fi Islanda şi Groenlanda având o vasta tradiţie în acest sens.

Unele cercetări arată că şi în Statele Unite s-a adoptat această soluţie pentru acoperişuri, undeva în regiunea Great Plains.

În societatea modernă exist ă o varietate de materiale de construcţii, la îndemâna oricui, pierzându-se astfel tradiţia utilizării plantelor vii ca si material de construcţie.

Cu toate acestea, se remarcă un interes tot mai mare, la nivel global, în sensul utilizării plantelor vii la construcţia clădirilor urbane moderne.

Dar cele mai renumite acoperişuri vegetale sunt Grădinile Suspendate ale Semiramidei din Babylon, construite după o tehnica atât de complexă, încât stârneşte încă admiraţia arhitecţilor de astăzi.

O evaluare a potenţialului acoperişurilor verzi în oraşul Toronto sugerează unele beneficii semnificative. Studiul a estimat că există aproximativ 5000 de hectare sau 50 de milioane de m 2 de acoperişuri eligibile pentru a fi verzi în oraşul Toronto.Calcularea beneficiilor se bazează pe o serie de presupuneri despre acoperişurile verzi:

1.sunt mai mari de 350 de m2 ca dimensiune;

2. acoperă cel puţin 75% din suprafaţa acoperişului;

3. se instalează peste spaţii încălzite;

4. nu se instalează peste acoperişuri ale parcărilor subterane, ale garajelor şi ale altor spaţii care nu corespund spaţiilor închise.

Beneficiile acoperişurilor verzi inclus:

I. Scurgerea apei din precipitaţii:

1.Reducerea debitului apei din precipitaţii cu 12 milioane de m3 pe an;

2.Economii în infrastructură de 79 de milioane de dolari ;

3.Economii în controlul erodării în valoare de 25 de milioane de dolari;

4. Economii în controlul poluării în valoare de 13 milioane dolari;

5.Încă 3 zile de plajă pe an în valoare de 700.000 de dolari.

Fisiere in arhiva (1):

  • Acoperisuri Verzi.doc

Alte informatii

Scurta prezentare a acoperisuilor verzi: istoric, costuri, beneficii, clasificare.