Adaptabilitatea unei Specii in Mediu Natural - Bufnita de Zapada

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Adaptabilitatea unei Specii in Mediu Natural - Bufnita de Zapada.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Ecologie, Biologie

Extras din document

Taxonomia:

Regnul: Animalia Increngatura: Chordata Subincrengatura: Vertebrata Clasa: Aves Ordinul: Strigiformes Familia: Strigidae Genul: Bubo Specia: Bubo scandiacus (Linnaeus, 1758)

Sinonime: Strix scandiaca (Linnaeus, 1758), Nyctea scandiaca (Stephens, 1826)

Bufnita de zapada a fost pentru prima data clasificata in 1758 de catre Carolus Linnaeus, naturalistul suedez care este initiatorului sistemului modern de denumire si clasificare a speciilor de plante si animale. Aceasta pasare este, de asemenea, cunoscuta in America de Nord ca bufnita arctica sau bufnita uriasa alba. Pana de curand, aceasta a fost considerata ca fiind singurul membru al genului Nyctea, sub denumirea stiintifica de Nyctea scandiaca, dar studiile efectuate pe ADN-ul mitocondrial al speciei au aratat ca aceasta este strans inrudita cu bufnitele cu coarne din genul Bubo. Cuvantul „scandiacus" provine de la cuvantul din limba latina care face referire la Scandinavia, avand in vedere ca aceasta specie de bufnite a fost pentru prima data observata in partile nordice ale Europei. In alta ordine de idei, bufnita polara este considerata pasarea oficiala a Quebecului.

Habitatul si arealul geografic

Bufnitele de zapada populeaza regiunile de tundra deschisa, de regula situate de la nivelul marii pana la altitudini de pana la 300 m. De asemenea, acestea pot popula luncile de iarba-sarata sau branca din regiunile de campie, precum si luncile inundate cu apa dulce, slab drenate, mai ales pentru a vana. Cand sursele de hrana sunt insuficiente, in timpul iernii, bufnitele de zapada calatoresc in sud spre climate mai calde. Principalul habitat de iarna in Great Plains (un platou din Statele Unite si Canada) este similar cu habitatul lor de reproducere. In partea de sud, bufnitele de zapada sunt frecvent observate in satele si centrele urbane, cat si in tinuturile mlastinoase si pe dune. Bufnitele de zapada au o distributie circumpolara. Ele se reproduc in regiunile de coasta ale Alaskai, Canada si Groenlanda, precum si in nordul Scandinaviei, Rusia, sudul Novaia Zemlya si nordul Siberiei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Adaptabilitatea unei Specii in Mediu Natural - Bufnita de Zapada.pptx