Anomalii la Nivelul Temperaturii Aerului

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Anomalii la Nivelul Temperaturii Aerului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Iulia Lazar

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Ecologie, Geografie

Extras din document

Delimitari conceptuale

In meteorologie inversie termica reprezinta o deviatie de la de la proprietatea atmosferica de scadere a temperaturii cu cresterea altitudinii.acest fenomen consta in retinerea unei mase de aer rece la suprafata solului datorita poluarii aerului.

Cum apare fenomenul

In anumite conditii , gradientul temperaturaii normale verticale este inversat , astfel aerul mai rece ramane aproape de sol. Aceasta se poate intimpla cand de exemplu o masa de aer mai calda si mai putin densa trece deasupra unei mase de aer densa si mai rece.

Acest tip de inversie apare in vecinatatea unor fronturi de aer calde si de asemenea in zonele din apropierea oceanelor cum ar fi coasta Californiei . Cu suficienta umiditate in stratul de aer rece , ceata este prezenta sub stratul de inversie.

Inversiunea se produce de asemenea cand radiatia de la suprafata pamantului este in cantitate mai mica decat cea primita de la Soare , fapt care apare adesea noaptea sau in timpul iernii cand unghiul Soarelui este foarte mic pe cer. In regiunile polare in timpul iernii inversiile termice sunt aproape mereu prezente.

Fisiere in arhiva (1):

  • Anomalii la Nivelul Temperaturii Aerului.ppt

Alte informatii

documentul prezinta inversiunea termica din depresiuni . Este o prezentare power point ce a fost realizata pt cursul de meteorologie din cadrul facultatii de inginerie Bacau.