Balsamul de Rufe

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Balsamul de Rufe.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Codrin COBREA

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Cuprins

1.Istoria balsamului de rufe.
2. Coccolino - simbolul rufelor pufoase si parfumate
3.Pauza de rasfat de la Coccolino
4.Mod de utilizare
5. Imbunatatiri aduse balsamului de rufe

Extras din document

Istoria balsamului de rufe

Balsamurile de rufe au fost introduse pentru prima oară pe piaţa la începutul anilor 1950, in SUA, imediat dupa apariţia detergenţilor sintetici. Primul produs al acestei categorii, comercializat pe scară largă, a fost Downy, inventat de Procter&Gamble, in urmă cu 47 de ani.

Lenor, aparţinând aceleiaşi companii, a fost primul balsam de rufe de pe piaţă europeană, fiind lansat in Germania, in anul 1963.

Înainte de anii 1990, in România nu se ştia aproape nimic despre aceste produse. Situaţia s-a schimbat radical odata cu intrarea pe piaţă a unor branduri renumite, care au beneficiat atat de renumele unor mari companii producătoare de detergenţi, cât şi de un suport constant de marketing. În scurt timp, românii s-au familiarizat cu această categorie de produse, un rol esenţial jucându-l reclamele TV şi din revistele pentru femei, precum şi promoţiile. Astăzi, orice gospodină ştie că balsamul conferă rufelor proprietăţi antistatice, le catifelează si parfumează şi menţine timp îndelungat calitatea originală a ţesăturilor.

Clasificare:

- Lenor (Procter&Gamble)

- Coccolino (Unilever)

- Silan (Henkel)

- Snow Soft (Interstar Chim)

Ingredientele balsamului de rufe:

-5-15% surfactanti cationici

- benzisothiazolinone, parfum, benzyl benzoate, citronellol, hexyl cinnamal,

-butylphenyl methylpropional, linalool, limonene (limonene poate fi natural doar cand se precizeaza ca provine din planta, insa in general se foloseste cel sinetic, fiind mult mai ieftin). Dintre aceste ingrediente, absolut nici unul nu este inofensiv, toate fiind de risc mediu, cu exceptia parfumului, care este de risc foarte mare, pentru ca in el sunt incluse sute de chimicale nementionate pe eticheta.

Coccolino - simbolul rufelor pufoase si parfumate

Coccolino este o marca unica, atat prin efectul pe care-l are asupra rufelor, cat si prin faptul ca este simbolizata de un personaj indragit, ursuletul Coccolino, care este reprezentarea metaforica a tuturor lucrurilor moi si pufoase

Balsamul de rufe Coccolino a fost lansat in 1972, in Franta. In anii urmatori, Coccolino a intrat pe noi piete - in 1983 in SUA, in 1996 in Romania - astfel incat in prezent este comercializat in 23 de tari. Istoria marcii este strans legata de personajul animat ales sa o reprezinte: Coccolino, un ursulet pufos, numai bun de imbratisat. Initial o reprezentare vizuala simpatica, asociata marcii din motive tactice, ursuletul a devenit, cu timpul, ambasadorul si simbolul marcii.

Acest personaj nu a fost ales intamplator. Ursuletul de plus este, pentru multi copii, jucaria cea mai draga, cu care adorm in brate si careia i se confeseaza cu incredere, spunandu-i lucruri pe care nu le dezvaluie nimanui. Ursuletul joaca un rol special si in povestile copilariei, in care este un personaj incantator, cald, indragit si bine intentionat, cateodata nazdravan, dar niciodata agresiv sau uracios. Pentru multi adulti, ursuletul de plus este jucaria care le aminteste de clipele fericite si lipsite de griji din copilarie.

In reclame, ursuletul pufos Coccolino transmite beneficiile functionale ale marcii – moliciunea si parfumul conferite rufelor de balsamul Coccolino - si cele emotionale - evocand in sufletul consumatorilor starile emotionale pe care ti le dau dragostea, siguranta, grija pe care o ai fata de altii si grija altora fata de tine, dorinta de a imbratisa pe cineva drag si de a fi imbratisat de cineva drag. Imaginile create pentru a ilustra universul ursuletului transmit direct placerea de a dormi intr-un asternut curat si racoros sau de a simti atingerea unui prosop pufos si parfumat, asociind aceste senzatii cu starea de buna dispozitie si cea de placere.

Pe scurt, ursuletul Coccolino este reprezentarea metaforica a tuturor lucrurilor moi si pufoase.

Un balsam de rufe unic si simpatic

De la lansarea marcii Coccolino pe piata romaneasca, in noiembrie 1996, portofoliul sau a fost extins, prin lansarea de noi de variante de parfum si de gramaje, apoi a fost adaptat periodic, atat in functie de preferintele si obiceiurile de cumparare ale consumatorilor romani, cat si de portofoliul international al marcii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Balsamul de Rufe.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN BACĂU FACULTATEA DE INGINERIE SPECIALIZAREA: INGINERIA PROTECTIEI MEDIULUI INDUSTRIAL