Biofiltre

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Biofiltre.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Biofiltrele au o tehnologie care foloseste microorganisme, în general bacterii, pentru tratarea apelor,mirosurilor ,emisiilor de gaze, într-o maniera economica si sigura pentru mediu. Biofiltrele constau în filtre poroase, prin care este distribuit un curent de apa reziduala, gaz rezidual. Microorganismele care se hranesc din apa,gazul rezidual sunt atasate de acest substrat poros.

Procesul de biofiltrare este înrudit cu procesul de tratare a precipitatului obtinut conventional, în care, în amândoua ipostazele, microorganismele sunt folosite pentru a oxida complet compusii organici în CO2 si apa. Biofiltrele sunt folosite pentru a controla emisiile de gaz,de a epura apele uzate, din operatiile de composting, uzine de recuperare, industria alimentara si a tutunului, prelucrare chimica, turnatorii de fier si otel si alte utilaje industriale.

Descriere generala a procesului. Biofiltrele(utilizate la controlul emisiilor gazoase) sunt de tipul bioreactoare cu film fix, care folosesc microorganisme atasate materialelor de substrat, care pot fi compost, turba, scoarta de copac, sol sau materiale inerte, pentru a converti produse reziduale organice/anorganice în CO2 si apa. Substratul asigura suportul structural si nutrimenti elementari pentru microorganisme. Structura lui poroasa asigura o arie adecvata, la o pierdere de presiune rezonabila a gazului. Pe masura ce gazele reziduale sunt trecute prin reactor, poluantii se difuzeaza în biofilm. Poluantii sunt apoi descompusi printr-un proces aerobic natural de biodegradare. Biofiltrele sunt economice când sunt aplicate unor fluxuri de gaze cu concentrare joasa (< 1000ppm), bogate în oxigen. Eficiente de distrugere mai mari de 90 % pot fi obtinute din organice solubile în apa cu alcoolul, aldehidele si aminele. Anorganicele solubile în apa, ca H2S si NH3, pot, de asemenea, suferi descompuneri aerobe.

Etapele procesului principal de filtrare sunt prezentate în figura de mai jos si sunt urmatoarele: colectarea si transportul prin reteaua de conducte a gazelor brute din zona de procesare sau productie spre o zona de pretratare a gazului, ridicarea presiunii într-un ventilator, pentru a compensa pierderile prin elementele ulterioare ale procesului, pretratarea gazului rezidual pentru îndepartarea particulelor, ajustarea temperaturii si a umiditatii pâna la saturatie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Biofiltre.doc