Calcularea Concentratiei Teoretice la Sol de Substante Poluante

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Calcularea Concentratiei Teoretice la Sol de Substante Poluante.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

I. Justificarea proiectului

Pentru amplasarea sau extinderea unui cartier de locuinte intr-o zona aflata in apropierea unor agenti poluanti este necesar si un calcul prealabil al concentratiei de substante poluante emise in atmosfera si regasite la sol.

Se considera cazul de amplasare a unor locuinte prezentat in figura urmatoare :

Agentii care emit poluanti sunt:

-centrala termica (I) care arde combustibil cu continut de sulf. Centrala evacueaza gazele arse ce contin si dioxid de sulf, printr-un cos inalt.

-rafinarie de petrol notata cu II din care rezulta gaze ce contin hidrogen sulfurat. Evacuarea gazelor se realizeaza prin 2 cosuri identice.

-intreprindere chimica (III) care elimina clor prin luminatoare la nivelul acoperisului la inaltimea fata de sol.

Topografia locala este relativ uniforma, fara denivelari importante.Raul nu influenteaza microclimatul din zona. Nu se cunosc variatiile zilnice ale vitezei vantului, gradientul vertical de temperatura, turbulenta si regimul precipitatiilor.

Datele meteorologice de care se dispune (valori medii pentru un interval de 2 ani) indica o frecventa a vanturilor dinspre zona industriala spre oras cu viteza medie anuala :

II.Tema de proiect

Sa se stabileasca zona de la care poate fi amplasat cartierul de locuinte prin calcularea concentratiei teoretice la sol de substante poluante.

Etape de rezolvare:

1)Calculul inaltimii de evacuare a poluantilor din cele 3 intreprinderi industriale;

2)Calculul concentratiei maxime de poluanti ajunsi la sol intr-un punct “O” amplasat in partea nord-vestica a zonei propuse pentru constructia de locuinte.

III. Datele de proiectare

Datele de proiectare sunt prezentate in tabelele de 1 la 6. Rezultatele obtinute pentru concentratiile de poluanti ajunse in punctul “O“ se compara cu concentratiile maxim admise (CMA). Zona se considera apta pentru constructia de locuinte daca toate cele trei concentratii de poluanti sunt mai mici decat concentratiile maxim admise pentru 24 h.

Fisiere in arhiva (1):

  • Calcularea Concentratiei Teoretice la Sol de Substante Poluante.docx