Caracteristicile Actuale si de Perspectiva ale Pietei Serviciului Ecologic

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Caracteristicile Actuale si de Perspectiva ale Pietei Serviciului Ecologic.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Ecologie, Economie

Cuprins

1. Continutul, rolul si trasaturile serviciului ecologic
2. Factorii de influenta a pietei serviciului ecologic
3. Oferta serviciului ecologic
4. Concurenta
5. Perspectivele pietei serviciului ecologic.

Extras din document

1.Continutul, rolul si trasaturile serviciului ecologic

Ecologia este studiul relaţiilor organismelor ori grupurilor de organisme cu mediul lor ori ştiinţa interrelaţiilor organismelor vii cu mediul lor. Nãscutã ca o ramurã a biologiei, nimeni nu prevestea ecologiei un strãlucit viitor social. Dar, treptat implicaţiile sale s-au diversificat, amplificat şi complicat. Studiind echilibrele naturale, ecologiştii au prevãzut degradarea lor treptatã; dupã câteva decenii, dezvoltarea societãţilor industriale a modificat profund mediul planetar. Apariţia şi amplificarea poluãrilor, dispariţia unor specii, afirmarea problemelor globale ş.a., au fost semnele evidente ale unei crize ecologice profunde. Concluzia relevatã tot de ecologie este şi ea fundamentalã: omul nu poate sã acţioneze la nesfârşit asupra mediului sãu fãrã a pune în discuţie ruperea absolutã a echilibrelor ecologice esenţiale.

2.Factorii de influenta a pietei serviciului ecologic

Orasul Bucuresti este una din cele mai nocive capitale eurpene.

Aproape jumatate din autovehiculele din Bucuresti functioneaza inca cu benzina cu plumb. Un kilogram de plumb pe an este eliminat de fiecare masina, substanta deosebit de nociva. Anual, traficul bucurestean produce peste 2 milioane de substante nocive, cu efecte extrem de grave asupra sanatatii locuitorilor. Emisiile mari de dioxid de carbon din Bucuresti depasesc cu mult capacitatea de absorbtie a naturii si din cauza reducerii drastice a capitalului arboricol al orasului, injumatatit dupa 1989. Astfel, unui bucurestean in revine, in medie, mai putin de un sfert din spatiul verde acceptat de normele internationale. Norma de spatiu verde este de 12 mp/locuitor. Astfel, in ultimii 10 ani, numarul deceselor cauzate de afectiuni ale aparatului respirator a crescut de la 3,9 la 48,4 cazuri la 100.000 locuitori; cele cauzate de de boli ale aparatului digestiv - de la 1,7 la 6,9 cazuri la 100.000 locuitori, tumori maligne de la 2,1 la 8,5 cazuri la 100.000 de locuitori.

Sanatatea bucurestenilor s-a inrautatit alarmant in ultima perioada, iar factorii de mediu din Capitala s-au deteriorat grav. Printre acestia se numara: praful, poluarea industriala si fonica, poluarea cauzata de traficul auto, emisiile de dioxina, calitatea aerului si a apei potabile, precum si reducerea drastica a spatiilor verzi.

Din cauza poluarii excesive, Bucurestiul ar putea intra in categoria zonelor urbane cu risc major pentru sanatate si mediu.

3.Oferta serviciului ecologic

Astfel, pentru a proteja cat de putin mediul, pe piata Romaniei au aparut mai multe intreprinederi care furnizeaza servicii ecologice.

Ecomaster Servicii Ecologice, companie membră a Grupului Rompetrol din 2001, este unul dintre cei mai importanţi jucători din România în furnizarea de servicii de ecologie industrială.

Continua preocupare a Grupului Rompetrol pentru protecţia mediului a reprezentat si continua sa fie un obiectiv major pentru echipa Ecomaster, care a reuşit să implementeze cu succes ample proiecte de combatere a efectelor depozitărilor de reziduuri nocive, cu rezultate notabile atât în colaborarea cu firmele din Grup, cât şi cu numeroase alte companii româneşti şi multinaţionale.

Experienţa dobândită în proiectele precedente asigura companiei Ecomaster un atuu important in atingerea de catre compania dumneavoastră a performantelor dorite, atât prin capacităţile tehnice performante şi know-how-ul tehnologic de ultimă generaţie, cât şi prin expertiza specialiştilor noştri în problematica şi consultanţa de mediu.

ECOMASTER vă oferă soluţii integrate cu avantaje multiple pentru compania dvs.:

• simplificarea şi garanţia unor acţiuni de mediu profesionist executate

• reducerea timpului şi a resurselor interne alocate acţiunilor de mediu

• concentrarea resurselor proprii pe activităţile de baza ale companiei dumneavoastră, lăsând specialiştii Ecomaster să rezolve problemele complexe de mediu

Toate acestea permit echipei Ecomaster să asigure o abordare complexă şi completă a problemelor asociate eliminării deşeurilor industriale, dezvoltând soluţii optime pentru orice fel de proiecte de decontaminare.

Compania si-a propus sa devina, din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cea mare companie de profil din România, un important furnizor de soluţii integrate de mediu, cu expertiză recunoscută atât în tratarea deşeurilor industriale, cât şi în oferirea de consultanţă de mediu de înalt nivel.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caracteristicile Actuale si de Perspectiva ale Pietei Serviciului Ecologic.doc