Cauzele Inundatiilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Cauzele Inundatiilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Petra Wass

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Ecologie, Geografie

Extras din document

În ultimii ani, teritoriul ţării noastre a fost afectat de producerea unor inundaţii cu urmări catastrofale. Astfel în anul 2005 inundaţiile au afectat Banatul, Moldova şi Muntenia, în anul 2006 localităţile situate în Lunca Dunării, iar în anul 2008 judeţele Moldovei din bazinele râurilor Prut şi Siret. Aceste inundaţii au produs pierderi de vieţi omeneşti, distrugerea infrastructurii, a culturilor agricole, degradarea mediului ambiant. Situaţia a fost atât de gravă încât localităţi întregi au fost şterse de pe faţa pământului sau au trebuit să fie strămutate total sau parţial.

Definiţii :

Situaţie de urgenţă - eveniment excepţional, cu caracter nonmilitar, care prin amploare şi intensitate ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător

Inundaţiile – în sens larg, inundaţia reprezintă acoperirea unei porţiuni de uscat cu o mare cantitate de apă provenită din revărsarea cursurilor de apă, a ploilor abundente sau topirii bruşte a zăpezii . (Sursa – Dicţionarul explicativ al limbii române).

Poluarea generată de activităţile umane, care a condus la substanţiale modificări climatice, efectul de seră şi încălzirea globală.

Diminuarea severă a suprafeţelor împădurite ca urmare a tăierilor iraţionale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cauzele Inundatiilor.ppt