Cercul Vietii

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Cercul Vietii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: DORIN STANICA -EZEANU

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Introducere

Bazata pe fapte ce nu pot fi tagaduite , cele ce urmeaza vor introduce cititorul in LUMEA CREATIEI si a CELOR PATRU ENTITATI EXISTENTIALE , si vor reda aspecte legate de CERCUL VIETII.

Timpul se prelingea alene. Simteai aproape tangibil cromatica aprinsa a celor patru prezente viitoare : TATAL ALBASTRU, MAMA ALBASTRA, TATAL NEGRU si DUALUL ROSU, existente infiinitice ce conlucrasera o data pentru realizarea unui experiment : PAMANTUL ,un loc privelegiat in Univers .

Pamantul , o existenta contradictorie , dar naturala ,un mod de a fi capabil de interactiune si transformare. O imposibilitate devenita realitate, ce a unit in mod antimonic esenta celor patru, stabilind in mod clar pather incertus , mater incertus , ramanand nedeslusiti chiar simbolic .

Aceasta experienta a dat un rezultat final senzational ce promitea un viitor stralucit :

OMUL .

Singura specie ce nu avea modul de a fi natural, fiind ceea ce se face; existenta pentru sine, proprie umanului, definindu-se ca „fiind ceea ce ea nu este si ca nefiind ceea ce este.”

Într-un cuvânt, omul s-a situat sub semnul creatiei de sine, concepand libertatea ca dimensiune definitorie, operand alegeri succesive, modelandu-si propria esenta .

Singurul care a fost preocupat de a oferi o interpretare EXISTENTEI, a naturii acesteia, catalogand in mod propriu si prin viziunea universului sau interior PAMANTUL, APA, AERUL SI FOCUL , cele patru elemente indispensabile existentei sale.

Tematica intalnirii “ corelatia dintre Om si Natura “ punea sub semnul intrebarii creatia celor Patru .

OMUL singura specie care a reusit prin Gandirea sa sa obtina un miloc de individualizare , a obtinut totodata un mijloc sigur de distrugere a naturalului . Parafrazand conceptul omului atat despre existenta naturala dar si eterna , “ OMUL: INGER SAU DEMON “ , devenea o continua controversa a creatiei si in mod implicit trebuia gasita solutia .

Acest subiect, era la momentul actual constientizat si de indivizi ai acestei specii, ecologii, denumit intr-un mod local “ problematica globala a corelatiei dintre om si mediul ambient ”.

Spatiul temporal actual era considerat “Epoca contemporana” si existau multipli exponenti care descriau aceasta criza ambientala , analizand potentialele surse.

Aceste voci recunosteau desprinderea omului din cercul vietii nu ca urmare a unor nevoi biologice , ci datorita organizarii sociale nascocita pentru a cucerii natura, obtinand astfel un mijloc necesar dobandirii de bogatii, dar si un real conflict cu legile care guverneaza natura.

Sursele dezbatute erau diferite si cu caracter aparte :

- cresterea demografica : crestera numarului populatiei duce evident la mai multa tehnologie, mai multa poluare ; cresterea numarului celor cu dorinta de inavutire –

- administrarea resurselor naturale ale pamantului in mod deficitar : datorita cresterii numarului populatiei globului, obtinerii unui procent cat mai ridicat de profit prin transformarea resurselor naturale in surse de inavutire –

Fisiere in arhiva (1):

  • Cercul Vietii.doc

Alte informatii

OMUL . Singura specie ce nu avea modul de a fi natural, fiind ceea ce se face; existenta pentru sine, proprie umanului, definindu-se ca „fiind ceea ce ea nu este si ca nefiind ceea ce este.” Într-un cuvant, omul s-a situat sub semnul creatiei de sine, concepand libertatea ca dimensiune definitorie, operand alegeri succesive, modelandu-si propria esenta. Singurul care a fost preocupat de a oferi o interpretare EXISTENTEI, a naturii acesteia, catalogand in mod propriu si prin viziunea universului sau interior PAMANTUL, APA, AERUL SI FOCUL , cele patru elemente indispensabile existentei sale.