Constructia cu hempcrete

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Constructia cu hempcrete.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lect.Ph.D.Eng. Pop Elena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

O clădire este considerată verde dacă prin design, materiale de construcție și tehnologiile utilizate se reduc atât consumul de energie cât și impactul negativ asupra mediului. În zilele noastre, există o multitudine de materiale de construcție ecologice care se pot utiliza la construcția casei. Tipurile vechi de pardoseli, vopsele și mobilier pot emite substanțe nocive la fel și materialele de construcție din care este realizată casa.

Acest referat investighează cânepa și calcarul ca material de construcție, în uz și învelișuri , proprietățile calcarului, caracteristicile construcției de cânepă și calcar, performanțe termice, costuri și cantități, probleme de construcție etc.

Construcțiile rezidențiale și clădirile comerciale sunt printre cele mai mari consumatoare de energie și emițătoare de CO2. În prezent clădirile reprezintă 40% din consumul total de energie din Europa, iar cea mai mare sursă consumatoare de energie, peste 50%, o reprezintă încălzirea termică.

Hempcrete sau Hemplime este un material bio-composit obținut prin amestecarea puzderiei de cânepă cu lianți pe bază de calcar.

Construcțiile pe bază de cânepă au căpătat tot mai multă popularitate în lucrările de construcție, contribuind la reducerea amprentei de carbon a clădirilor și putând conduce chiar la o amprenta negativa pentru intreaga constructie.

Hempcrete a fost dezvoltat în Franța la mijlocul anilor '80, când oamenii experimentau pentru a găsi un înlocuitor adecvat pentru wattle (împletitură din nuiele) și daub(tencuială) deteriorate în clădirile din lemn medieval. În întreaga Europă, gradul de conștientizare crește cu privire la daunele mari care au fost aduse unor astfel de clădiri în perioada postbelică, prin reparații necorespunzătoare, folosind ciment Portland obișnuit. Utilizarea acestui material pentru a înlocui mortarele de pământ și cimenturile naturale din clădirile istorice a împiedicat țesătura clădirilor să „respire”. La rândul său, acest lucru a dus la păstrarea umidității în țesătură, care a deteriorat ramele din lemn.

Calcarul

Are multe probleme de mediu asociate cu acesta.

- Este extras pe scară largă.

- Are o energie încorporată ridicată (800 kg / tonă).

- Este o resursă finită.

- Este prelucrat central departe de operațiunile miniere, necesitând costurile mari de transport ale unui material greu (încărcăturile grele produc mai multe emisii de CO2 și poluare) (WWF 1994).

- Cuptoarele de var folosesc combustibili fosili.

- Este asociat cu pierderi de biodiversitate datorate operațiunilor sale miniere și contribuția la încălzirea globală.

Beneficii pentru utilizarea calcarului:

- Este „respirabil” (porozitate ridicată, permeabilitate mare la vaporii de apă);

- Este ușor reciclabil (re-ars pentru a forma calcar hidratat sau folosit ca

agregat) sau este absorbit în mod natural în pământ fără a provoca toxicitate.)

- Conductivitate termică scăzută - ~ 1 W / (m K) - și un specific moderat ridicat (căldura permite tencuielii să acționeze eficient ca un depozit de căldură masiv termic, contribuind la confortul termic al mediului intern.)

- Protecție: calcarul acționează ca o suprafață exterioară „sacrificială” foarte bună, protejând

elementele structurale esențiale ale clădirii de vreme și de foc.

- Calcarul este alcalin, împiedicând creșterea mucegaiului și făcând-ul nedorit pentru

animale mici.

Fisiere in arhiva (1):

  • Constructia cu hempcrete.docx

Bibliografie

http://www.carmeuse-construction.com/ro/news/constructiile-cu-hempcrete-o-solutie-ecologica-sustenabila-cu-amprenta-negativa-de-carbon
https://inhabitat.com/hemcrete-carbon-negative-hemp-walls-7x-stronger-than-concrete/
http://www.caseecologice-info.ro/blog/casa-ecologica-aspecte-generale/
https://returntonow.net/2018/08/27/why-hemp-houses-will-be-the-best-in-the-world/
file:///C:/Users/stanc/Desktop/referat%20ecologie/Building_with_Hemp_and_Lime.pdf
https://www.motherearthnews.com/green-homes/natural-building/hempcrete-ze0z1602zbay