Deseuri Toxice

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Deseuri Toxice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Experti in deseuri

Deseuri poate fi si gunoiul pe care îl avem şi îl acumulam in casele şi apartamentele noastre.

Animalele care trăiesc in vizuina, şi care îşi aruncă şi ele gunoiul şi în special acelea care trăiesc pe marginea apei întotdeauna scot gunoiul ca să fie purtat pe apă. Dacă n-am scoate gunoiul din casă o lună, un an, ne-am intoxica. Mediul înconjurător produce intoxicaţii pentru organismul uman, de ex. : cenuşa de la un incendiu forestier se poate conţine o radioactivitate mare. Carbonii de clorofor produşi pentru refrigerare, pot fi găsiţi în jurul vulcanilor. Multe deşeuei naturale pot fi găsite după tehnologia modernă. Oamenii de ştiinţă au descoperit că această substanţă găzoasă constituie un factor care contribuie la subţierea stratului de ozon al pămîntului. Ştiinţa descoperă căile prin care creatorul a rezolvat această problemă a deşeurilor. O bacterie combină fosfatul din apă cu uraniu pentru a crea cristale de uraniu, uraniul combinat în forme de cristale nu mai poate fi radioactiv şi devine inofensiv pentru noi

Ce reprezintă deşeurile

Deseurile sunt substante, materiale, obiecte, resturi de materii prime provenite din activitatile economice, menajere si de consum.

Majoritatea activitatilor umane reprezinta o sursa de producere a deseurilor.

Ce fel de deseuri sunt ? În prezent în Republica Moldova se formeaza urmatoarele tipuri de deseuri.

Deseuri menajere - deseuri provenite din activitatile casnice si de consum;

Deseuri de productie - deseuri rezultate în urma unor procese tehnologice;

Deseuri periculoase - reprezinta deseurile care sunt periculoase pentru sanatatea populatiei si mediul înconjurator. Din acestea fac parte deseurile toxice si inflamabile, explozive, corozive, infectioase si altele.

Deseuri toxice

Deseuri animaliere - sunt cele care se formeaza la cresterea si îngrijirea animalelor.

Deseuri de constructie – sunt cele formate la întreprinderile si organizatiile ce extrag si utilizeaza materiale de constructie.

Deseurile

Deseurile toxice, sub formă solidă, lichidă sau gazoasă pot cauza moartea, îmbolnăvirea sau rănirea oamenilor, sau distrugerea mediului, dacă sunt tratate, depozitate, transportate în mod necorespunzător, sau părăsite. Substantele sunt considerate deseuri periculoase dacă sunt inflamabile, corozive, reactive sau toxice. Amestecurile, reziduurile sau materialele care contin reziduuri toxice sunt considerate de asemenea reziduuri toxice.

Tipuri de deseuri toxice

Deşeurile industriale

Deseurile toxice sunt generate de aproape fiecare industrie, iar industriile care nu produc deşeuri toxice ele însele, folosesc însă produse ale industriilor care produc deşeuri.

Deşeurile agricole

Industria nu este singura care generează deşeuri. Agricultura produce deşeuri ca pesticide, ierbicide si materialele folo-site în aplicarea lor. Fluoritii reziduali sunt produse secundare ale producerii de fertilizatori pe bază de fosfaţi. Până si nitraţii solubili rezultaţi în urma folosirii bălegarului ca îngrăşământ se pot dizolva în apa din pânzele freatice si contamina fântânile, cauzând probleme de sănătate.

Deşeurile urbane

Sursele de deseuri urbane includ vopselele toxice, solventii inflamabili, curătitorii caustici, bateriile toxice, pesticidele si chiar mercurul din termometrele sparte. Sistemele de eliminare ale deseurilor locale pot refuza aceste obiecte. Dacă sunt acceptate, trebuie făcută o monitorizare atentă pentru asigurarea faptului că solul sau pânza freatică nu sunt contaminate. Renovarea caselor mai vechi poate cauza ca vopseaua cu plumb toxică să se desprindă de pe pereti. Materialele izolatoare de la tevile pentu cuptor pot contine particule de azbest, care se pot desprinde, iar dacă sunt inhalate pot cauza boli de plămâni sau chiar cancer.

Efecte ale deseurilor toxice

Deseurile pot polua solul, aerul, apa de suprafată sau pânza freatică. Poluarea solului poate afecta oamenii, plantele si animalele.

Fisiere in arhiva (1):

  • Deseuri Toxice.doc