Dezvoltare Durabila - Agenda 21

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Dezvoltare Durabila - Agenda 21.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Ecologie, Management

Extras din document

În ultimii 10 - 20 de ani, în special în Occident, a existat o creşterea gradului de conştientizare a noastre ca trebuie să schimbam modul în care trăim, sau ca ne confruntăm cu perspective de mediu din ce în ce mai sărace. Fraze de genul "eco-friendly", "schimbările climatice", "reciclare" şi "alternative de energie", sunt acum familiare pentru toata lumea.

Problemele globale, care afectează planeta noastră pot părea copleşitoare şi pot conduce la un sentiment de neputinta şi de apatie. Cu toate acestea, există multe lucruri simple, obişnuite pe care oamenii le pot face la nivel local pentru a asigura o mai bună calitate comunitatilor de viitor, cum ar fi de reciclare a unei cantitati mai mari de gunoi menajer si nu numai, reducerea deşeurilor, precum şi contribuţia noastră la minimizarea poluării. Ne putem face, de asemenea,alegeri privind influenţarea problemelor globale. De exemplu, putem cumpăra produse speciale din care se doneaza, pentru a ajuta oamenii din ţările în curs de dezvoltare, putem cumpăra produse reciclate face pentru a ajuta la reciclarea cost-eficiente, şi ne putem influenta consilierii nostri parlamentari şi mai larg cu privire la aceste aspecte.

Aceasta este ce Agenda Locala 21 implementeaza: actioneaza la nivel local, cu gandire la nivel global. Dacă noi toţi acţionam responsabil la nivel local, problemele la nivel global s-ar reduce, dacă nu sunt eliminate in totalitate. Conceptul de Agenda Locala 21 a început cu adevărat în 1987, la o şedinţă de lideri mondiali în Norvegia, în cazul în care au fost de acord că drumul de urmat pentru planeta a fost de a adopta politici de "dezvoltare durabila". Cu alte cuvinte, un fel de dezvoltare care satisface nevoile noastre actuale fără a compromite posibilitatea generaţiilor viitoare de a face acelasi lucru. Astfel de politici au fost departe de a fi cele comune în majoritatea ţărilor Europei Occidentale. Mai târziu, la “Summit-ul Pământului” de la Rio în 1992, aceste idei au fost dezvoltate în continuare în termenul de Agenda Locala 21, recunoscând necesitatea de a lucra în agendele locale (moduri de a face lucruri) pentru o dezvoltare durabilă a celor care trăiesc în secolul 21. Fiecare ţară a fost reprezentată si a fost îndemnata să dezvolte o strategie AL21 cu ordinea de zi stabilită de către Comunitatea însăşi, mai degrabă decât de catre guvernele centrale sau locale, ca proprietate a oricărei iniţiative de către societate în general si este cel mai probabil sa fie asa, pentru a avea succes.

Din păcate, relativ puţine LA21 forumuri comunitare au fost înfiinţate pentru a coordona aceste strategii, dar Hammersmith şi Fulham AL21 este unul care a avut succes si au fost difuzate, din 1995, cu reprezentanţi de la afacerile locale, rezidenţilor asociaţii, şcoli, grupuri de invaliditate. Multe persoane din organizatiile locale de partid au participat la evenimente şi si-au dezvaluit problemele cele mai importante pentru comunitate. Acestea au condus la dezvoltarea de idei pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii în acest domeniu.

Acum, ca am intrat în secolul 21, avem un mai mare stimulent pentru a pune Agenda Locale 21 în practică si a strategiilor acesteia, ajutând în fiecare sector al comunităţii cu ajutorul Hammersmith şi Fulham dezvoltarea durabila pentru a îmbunătăţi mediul nostru. În ciuda faptului ca in interiorul oraşelor sunt multe probleme, Borough-ul (orasul la care viseaza AL21) este bogat în parcuri, animalele sălbatice, şi una dintre cele mai frumoase secţiuni ale Raului Tamisa. Avem, de asemenea, o mare varietate de transport public şi un sistem de reciclare foarte bine pus la punct. Agenda Locala 21 isi doreste să se asigure că generaţiile viitoare de rezidenţi şi mulţi vizitatori se pot bucura de o mai bună Hammersmith şi Fulham în anii următori.

Forumurile Hammersmith si Fulham ale agendei Locale 21 sunt forumuri comunitare care initiaza si incurajeaza activitatile locale pentru imbunatatirea mediului. Cele mai principale considerente ale acesor forumuri sunt impartite pe rubrici:

a) reciclare/ de gestionare a deseurilor

b) calitatea aerului/ transportul

c) economia durabila

d) sanatate/ handicapuri

e) biodiversitate

f) caile navigabile

În Preambulul Agendei 21 se spune:

"Umanitatea se află într-un moment decisiv al istoriei sale. Ne confruntăm cu o disparitate crescută între popoare şi în cadrul acestora, o creştere a sărăciei, tot mai multă foamete, tot mai multe boli şi tot mai mulţi analfabeţi, precum şi o deteriorare continuă a ecosistemelor de care depinde bunăstarea noastră. Prin integrarea şi respectarea sporită a intereselor cu privire la mediu şi dezvoltare vom reuşi să facem posibilă îndeplinirea necesităţilor de bază, ameliorarea nivelului de trai al tuturor oamenilor, o protecţie sporită şi o mai bună administrare a ecosistemelor şi un viitor mai sigur şi mai prosper. Nici o naţiune nu poate face acest lucru de una singură. Dar împreună putem: într-un parteneriat global pentru o dezvoltare durabilă."

Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltare Durabila - Agenda 21.doc