Dezvoltare Durabila in A.R.B.D.D

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Dezvoltare Durabila in A.R.B.D.D.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Liviu Galatchi

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Constituind una din marile probleme cu care se confrunta astazi omenirea, degradarea mediului inconjurator prezinta o multitudine de aspecte regionala si nationale, dependente de stadiul de dezvoltare economica si sociala. Aceasta, pentru ca mediul nu este afectat doar de efectele dezvoltarii excesive, ci in egala masura si de cele ale subdezvoltarii. Avand ca scop pastrarea echilibrului ecologic, mentinerea si ameliorarea factorilor naturali, dezvoltarea valorilor naturale ale tarii, asigurarea unor conditii de viata si de munca tot mai bune generatiilor actuale si viitoare, protectia mediului inconjurator se realizeaza prin utilizarea rationala a resurselor naturale, prevenirea si combaterea poluarii de toate felurile si a efectelor daunatoare a fenomenelor naturale.

Impactul omului asupra naturii s-a materializat prin:

. Modificarea radicala apeisajului geographic prin lucrari de mari proportii ca: bazine, lacuri de acumulare, indiguiri, desecari, extractii la zi, etc;

. Exploatarea puternica a resurselor materiale, ale solului si subsolului, precum si a resurselor energetice;

. Modificarea climei in sensul aridizarii acesteia prin transformari negative in structura invelisului vegetal si in special prin defrisari;

. Schimbarea structurii ecosistemelor peste limite de refacere ale acestora;

. Distrugerea unor numeroase specii de plante si animale prin deteriorarea, schimbarea sau distrugerea ecosistemelor in care fusesera adaptate;

. Schimbarea compozitiei atmosferei, solului si apelor, prin deversari de diverse produse;

. Alterarea fondului genetic natural al vietuitoarelor, in sencul scaderii capacitatii de adaptare, refacere si reproducere.

In prima jumatate a deceniului opt, dezvoltarea durabila si-a facut aparitia ca un concept care a furnizat cadrul de referinta al politicilor de mediu. Publicarea in 1987 a raportului Viitorul nostru comun(rapotul Brundland) a popularizat terminul dezvoltare durabila. Dezvoltarea durabila este definite ca o dezvoltare care: este consistenta atat cu nevoile prezente, cat si cu cele viitoare. Aceasta definitie clarifica diferite aspecte ale dezvoltarii durabile:

. Dezvoltarea durabila are drept cadru de referinta spatial intreaga planeta;

. Are un cadru de referinta spatial transgenerational;

. Se refera a nevoi; In termeni generali reprezinta satisfacerea nevoilor tarilor sarace;

. Inplica o abordare interdisciplinara. In cea mai simpla forma presupune coordonarea dorintelor de ordin social, economic si de mediu.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltare Durabila in A.R.B.D.D.doc