Ecologia Plantelor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Ecologia Plantelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Damian Cristina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Existenta si raspandirea plantelor este determinata de o serie de factori ecologici care include factorii climatici sau meteorologici, pe cei fiziografici sau pedologici si pe cei biotici.

Factorii climatici sau meteorologici sunt abiotici incluzand temperatura, precipitatiile, lumina, aerul.

Hidrofilele - cuprind plantele care traiesc in apa, mai precis cele acvatice. Cateva exemple de plante hidrofile ar fi: nuferii, pestisoara, cocosul baltilor etc. Plantele hidrofile au un sistem radicular slab dezvoltat, radacina lipsand complet, tulpina fiindu-le verde, asimilatoare cu tesuturi specializate in sustinere si cu vase conducatoare libero-lemnoase slab dezvoltate. Apa si substantele nutritive sunt absorbite pe toata suprafata plantei, epiderma plantelor hidrofile lipsind sau fiind subtire.

Higrofilele sunt plantele care traiesc in mlastini, pe marginea apelor si pe pajistile umede fiind plantele care fac tranzactia de la plantele acvatice la cele terestre. Higrofilele au caractere intermediare intre plantele hidrofile si cele mezofile.

Mezofilele cuprind plantele cu pretentii moderate fata de umiditate. Sistemul radicular al plantelor mezofite are o buna dezvoltare. Frunzele difera foarte mult de la specie la specie, in functie de locul in care traiesc.

Frunzele pot fi, la plantele mezofile intregi sau incizate, sesile sau petiolate, si cu forme variate. Au epiderma bine dezoltata in comparatie cu cea a plantelor hidrofile, cu rol in aparare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ecologia Plantelor.pptx