Ecotoxicologie

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Ecotoxicologie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ivanov Laurentiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

POMPA ASPIRATIE AIER- utilizata ptr pulberi in suspensie.

Zona in care este amplasat capul de aspiratie trebuie sa fie opstructionata de copaci (este pe acoperisul cladirii).pompa este cu afisaj digital si programare electronica.In fiecare dimineata se pune un filtru special, in prealabil cantarit la balanta electronica (grame cu zecimala ) in capul de aspiratie. Se face ptogramarea timpului de aspiratie (24h) si se citeste volumu de aer aspirat .Dupa alte 24h, filtru pastrat in exicator se cantareste.Din diferenta celor daua cantariri si in functie de volum de gaz aspirat se calculeaza cantitatea de pulberi in suspensie in zona respectiva.Filtrele tratate ulterior se folosesc la determinarea de Cr si Mn din aer. In municipiu Tulcea sunt amplasate 5 asemenea pompe in regiuni alese a.i. sa fie reprezentative.

POMPA ASPIRATIE POLUANTI GAZOSI-utilizata ptr S02,NO2,NH3 DIN AER

Pompa este prevazuta cu 3 flacoane ,cate unul ptr fiecare poluant .In fiecare flacon se introduce zilnic o cantitate fixa (40 ml) dintr-o solutie absorbanta specifica fiecarui poluant .Pompa inregistreaza cantitatea de aer aspirat in 24h. In ziua urmatoare probele se transfera din flacoanele de aspiratie in baloane cotate ,sunt tratate reactivi specifici (cof standardului )si dupa 30de min se citeste la Spectrafotometrul cu absortie in U.V. si VIS.Aparatul va indica o extirectie functie de o proba martor. Cantitatea de poluant se va calcula dupa formulele indicate de stas.

BAIA DE NISIP

Este amplasata in nisa (cu ventilatie)deoarece majoritatea capsulelor, paharelor sau baloanelor care se pun la evaporare pe ia contin acizi sau substante care degaja vapori toxici .Baia este o cuva metalica, umpluta cu nisip si prevazuta cu o rezistenta electrica.Pe baie se pun probele ptr mineralizari ,Fe, fenoli , Mn, aer in diverse faze ale prelucrarii lor.

AGITATOR MAGNETIC MULTIPOST.

Este un aparat de ultima tehnologie, foarte mic, cu posibilitatea de programare a vitezei de agitare, dar si a temperaturii la care se face aceasta operatiune.Paharele in care se pune solutia ce urmeaza a fi agitate se amplaseaza in cercurile special desenate pe suprafata aparatului si se pune in fiecare un magnet (o bagheta magnetica acoperita cu teflon).La pornirea aparatului magnetul din interiorul paharului este dirijat de un al doilea situat sub platforma agitatorului. Se foloseste la prepararea sol. de sol si de cate ori este nevoie de un amestec omogen.

BAIA DE APA .

Amplasata in nisa datorita vaporilor toxici ce se degaja la evaporare , are posibilitatea de programare a temperaturii , timpul de mentinere al uneu temperaturi alese si timpul de incalzire(sa inceapa incalzirea dupa o anume perioada).Se foloseste ptr. Indicatori ca :reziduri fix, ceanurii, Al, azotati,pulberi sedimentabile.Este o cuva de inox prevazuta cu recipiente ,alimentata electric si care se umple cu apa sistilata .Nivelul apei trebuie pastrat constant la nivelul indicat pe cuva .

DIGESTOR.

Aparat cu afiseaj electronic si posibilitate de progtamare a temperaturii si a timpului de functionare .Este format din partea de inox-stabila care include tezistenta electrica si afiseajul cu butoanele de programare si doua alte corpuri care se suprapun :in cea de jos se pun probele si cea superioara este un asamblu de refrigerenti cu furtunurile aferente ptr circulatia apei. Din acest motiv aparatul este conectat la reteaua de apa .Se foloseste la mineralizarea probelor de sol(ceia ce comporta adaugarea de acizi ,deci aparatul este amplasat in nisa).Dupa mineralizare proba optinuta se foloseste la citirea metalelor din sol:Pb, Cd,Co,Mn,Zn, Ni ect.-citire care se face cu spectrofotometru cu absortie atomica in acetilena .

Fisiere in arhiva (1):

  • Ecotoxicologie .doc

Alte informatii

Aparare de laborator folosite la determinarea poluari: -aer -sol -apa