Fenomene Meteorologice Extreme

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Fenomene Meteorologice Extreme.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Cuprins

Introducere in f.m.e 3-5
Despre TORNADE 6- 13
Despre INUNDATII 14-18
Despre CANICULA 19-21
Despre Fenomenele meteorologice extreme si implicatiile lor 22-28
Impactul economic si social 29

Extras din document

Fenomele meteorologice,conform definitiilor intalnite in dictionare de specialitate,sunt toate procesele,transformarile care au loc in natura datorita starii vremei.

Fenomenele meteorologice extreme sunt fenomenele meteorologice datorita carora au loc dezastre naturale…

Exemple de fenomene meteorologice extreme: tornade,inundatii,canicula.

Romania impreuna cu alte tari precum Afganistan, Algeria si Congo se numara printre tarile cu nivel de risc “foarte ridicat” in ceea ce priveste expunerea la calamitati naturale si fenomene meteorologice extreme.

Acest fapt a fost admis si de directorul Administratiei Nationale de Meteorologie – Ion Sandu, care a afirmat ca in Romania, fenomenele  meteorologice extreme sunt din ce in ce mai frecvente;afirmand ca „In sudul tarii, fenomenul de aridizare se accentueaza de la un an la altul, iar ploile torentiale sunt tot mai dese”.

Tornado (span. tornar = a se întoarce,, participiu tornado; tornear = răsucire), sau Trombă puternică, vânt foarte puternic ce acționează pe un areal redus, sub formă de vârtej de aer fiind frecvent pe teritoriul Americii de Nord unde e numit și twister. Vântul se rotește în atmosferă pe o axă verticală, fiind în corelație cu mișcările de convecție a aerului însoțit de nori negri de furtună (Cumulus și Cumulonimbus). Tromba vârtejului de aer se înalță de la suprafața pământului până la nivelul norilor, această definiție a lui Alfred Wegener (1917) este valabilă și azi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fenomene Meteorologice Extreme.ppt