Fenomenul de Incalzire Globala

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Fenomenul de Incalzire Globala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dalia Petcu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Incalzirea globala a fost in atentia specialistilor de peste 40 de ani,dar pana acum ne-am autocomplacut in nepasare si ignoranta.Pana nu demult oamenii de stiinta au imbratisat ideea ca fenomenul incalzirii globale va cauza schimbari majore si probleme acutein lume,dar in modul lor de gandire scenariul prevedea ca acestea se vor intampla intr’o perioada cuprinsa undeva intre 50 si 100 de ani si ca abia atunci se vor face resimtite efectele.

Ideea generala era aceea ca incalzirea globala este un proces lent si ca umanitatea va avea timp sa descopere solutii ingenioase la toate problemele .Noi dovezi extrem de bine documtate sugereaza ca acest scenariu este complet gresit si ca mai degraba trebuie sa ne pregatim pentru schimbari climatice deosebit de abrupte.

Principala cauza a incalzirii globale este efectul de sera,cauzat de activitatea umana.Astfel,prezenta de gaze cu efect de sera in atmosfera duc la reducerea gradului de reflectare de catre aceasta a rzelor solare si implicit la incalzirea atmosferei si a scoartei terestre.

Pe data de 13 iulie 2004 NASA a lansat primul din seria de 3 sateliti,al carui rol este de a studia Incalzirea Globala satelitii vor studia stratul de ozon(care e alta problema),salinitatea si temperatura oceanelor.Probabil aceste studii vor putea calcula in cat timp se vor manifesta evenimentele spuse mai sus.

Pe data de 29 iunie 2004 are loc o intrunire la sediul ONU,pentru a se reconsidera problema Incalzirii Globale si a Gulf Stream-ului.O suta cincizeci si patru de tari au participat la aceasta intrunire,dar singura concluzie la care au ajuns este ca nu se mai poate face nimic altceva decat eliminarea noxelor rezultate din utilizarea combustililor fosili..Desigur,emisiile de CO2 datorate industriei reprezinta doar o cota a ceea ce intra in atmosfera,dar se crede ca prin eliminarea lor s-ar mai amana inevitabilul al Incalzirii Globale.Se mai mentioneaza faptul ca in afara de curentul Nord Atlantic,care este grav afectat,mai exista inca multi alti curenti in restul oceanelor,si daca vor fi si ei afectati atunci omenirea va intra nu intr’o ‘’usoara’’ era glaciara ci intr’una cat se poate de reala,iar civilizatia nu ar mai vedea o noua perioada calda decat peste vreo...90 de mii de ani.

Gulf-Stream-ul se refera la faptul ca pentru a schimba un singur parametru al acestui curent(in sensul cresterii vitezei,de exemplu),este pur si simplu dincolo de posibilitatile tehnologice ale speciei umane de pe aceasta planeta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fenomenul de Incalzire Globala.doc