Fluorul in Apele Naturale

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Fluorul in Apele Naturale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bernaz Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Fluorul este un element din grupa a 17-a a sistemului periodic, grupa halogenilor. In stare elementara formeaza molecule din doi atomi F2, care este singura legatura dintre cei doi atomi.

Este cel mai electronegativ din toate elementele.

Fiind un element foarte reactiv nu se gaseste in natura decit sub forma de compusi.

Minereurile cu continut de fluor sunt:

Fluorita CaF2 (fluorura de calciu)

Criolita Na3[AlF6],

Apatita 3Ca3(PO4)2.Ca(F,Cl)2

Singura metodă industrială de obținere a fluorului elementar, este electroliza unei soluții de KF în acid fluorhidric anhidru. Operația se desfășoară în recipienți de cupru sau nichel, care reprezintă catodul, unde se formează hidrogen H2 iar la anodul din grafit se degajă fluorul F2

Fluorul intra in constitutia oaselor, a dintilor si a tendoanelor. Carenta de fluor a organismului produce carii dentare, indeosebi la copii, motiv pentru care, in mod preventiv, se recomanda fluorurarea apei de baut pana la concentratia de maximum 1 mg fluor la un litru de apa.

Acest microelement este indicat in cazurile de intarziere a osificarii, in rahitism, osteoporoza, consolidarea fracturilor, carii dentare. Fluorul nu este necesar pentru activarea cresterii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fluorul in Apele Naturale.ppt