Istoria Civilizatiei Omenesti

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Istoria Civilizatiei Omenesti.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 50 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Introducere

În Uniunea Europeana, 38% din speciile de pasari si 45% din fluturi sunt amenintate. În nordul si vestul Europei, peste 600 din întinderile de apa au fost pierdute. Doua treimi din pomi sunt afectati de poluare, iar în partile de sud eroziunea solului începe sa creeze zone desertice.

Pâna de curând, protectia solului nu a fost un subiect important pentru UE, însa, din cauza poluarii si a eroziunii accelerate, Bruxelles-ul a hotarât ca trebuie dezvoltata o noua politica. S-a constatat ca trebuie acordata mai multa grija marilor europene, prin evitarea pescuitului excesiv si a poluarii cu petrol si chimicale.

Padurile, cheia resurselor naturale, trebuie administrate cu mai multa grija. UE a stabilit deja programe pentru a furniza metode de gospodarire ecologica si pentru a conserva habitatele naturale.

Prin intermediul proiectului "Natura 2000", 12% din teritoriul comunitar european reprezinta zone protejate. Obiectivele pe care si le-a propus pentru anii ce vin Executivul european sunt: protejarea si, acolo unde este necesar, refacerea structurii si functionalitatii sistemelor naturale; oprirea pierderii biodiversitatii; protejarea solului împotriva eroziunii si poluarii.

Delta Dunarii, unicat pe continent

Un tinut exotic cu peste 1.200 de specii de copaci si plante, cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) si ihtiologica, reprezentata de cele 100 de specii de pesti. Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, acoperind o suprafata de 2.681 km2.

Zilnic, peste 150 de specii dispar în lume

Statistica prezentata recent de Natiunile Unite, cu prilejul Zilei Biodiversitatii, e alarmanta. În fiecare an dispar între 18.000 si 55.000 de specii, adica peste 150 în fiecare zi. Ritmul fara precedent al degradarii biodiversitatii, accelerat si de schimbarile climatice, i-a determinat pe liderii lumii sa accepte masuri pentru reducerea acestuia, pâna în 2010. "Raspunsul global la aceste provocari trebuie sa fie mult mai rapid, mai decis, si la toate nivelurile  national si local", avertizeaza comunicatul emis de Centrul de Informare al ONU, cu prilejul Zilei Biodiversitatii. În absenta unor masuri decise, inclusiv reducerea poluarii si a emisiilor de bioxid de carbon,în curând va fi amenintata însasi specia umana.

Politica Agricola Comuna se modifica

S-a dus vremea monoculturilor intense

Comisia Europeana a propus o reforma pe termen mediu a Politicii Agricole Comune (PAC). "Nu ne putem astepta ca regiunile noastre rurale sa prospere, mediul înconjurator sa fie protejat, animalele din fermele noastre zootehnice sa fie mai bine îngrijite, iar fermierii nostri sa supravietuiasca, fara sa platim pentru aceste lucruri.

Propunerea noastra înseamna, pentru fermieri, consumatori si platitori de taxe, o utilizare eficienta a resurselor", declara Franz Fischler, fostul comisar european pentru agricultura, dezvoltare rurala si pescuit.

Pentru a realiza aceste obiective, Comisia a facut urmatoarele propuneri:

1. renuntarea la legatura directa dintre productie si platile directe;

2. acordarea de plati directe conditionate de respectarea mediului, a sigurantei alimentare, a bunastarii animalelor si a standardelor de siguranta ocupationala;

3. cresterea substantiala a sprijinului UE pentru dezvoltare rurala printr-o modulare a platilor directe, exceptându-se micii fermieri;

4. introducerea unui nou sistem de audit rural;

5. introducerea de noi masuri de dezvoltare rurala, care sa determine cresterea calitatii produselor si pentru a acoperi costul auditului rural. În ceea ce priveste politica de piata, care ramâne unul dintre pilonii de baza ai PAC, propunerile Comisiei sunt urmatoarele:

Fisiere in arhiva (1):

  • Istoria Civilizatiei Omenesti.doc