Jurnalism Ecologic

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Jurnalism Ecologic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Alina Popa

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

De ce sa stricam noi aceasta ordine, as intreba?

Problemele de ecologie nu mai sunt povesti de care doar ne temeam la auzul lor ci reprezinta realitatea din zilele noastre. Ciudat sau nu, biologii au aratat ca omul este singura fiinta care isi distruge mediul in care traieste. Si tot acestia sunt cei care care vin cu raspunsuri la intrebarea “de ce?” si anume: nepasarea, lipsa educatiei, incultura, inconstienta fac din om cel mai mare inamic natural al planetei. Astfel, omul nu mai poate fi numit parte integranta dintr-un intreg ci pur si simplu un dusman al acestuia. Omul a uitat de legatura sa importanta cu natura si de felul de a trai in armonie. Si pentru ca situatia, dupa cum bine vedem nu este una atat de “verde”, se mai gasesc si prieteni ai naturii. Unul dintre ei il reprezinta mass-media. In urmatoarele randuri voi incerca sa prezint “intentiile” si totodata demersurile pe care le face “Jurnalul National” pentru a deveni un prieten al naturii.

Una dintre campaniile initiate de acest ziar in lupta pentru pastrarea spatiului verde este cea inceputa undeva prin lunile septembrie-octombrie 2006 si poarta numele “S.O.S, salvati spatiul verde!” Aceasta nu poate fi altceva decat, dupa cum chiar numele o spune, un semnal de alarma pentru o societate amenintata din toate partile de incalzirea globala fiind o incercare de a pune capat actiunilor in urma carora se produc dezastre ecologice.

Chiar daca tot acest fenomen a fost urmarit pe parcursul a cinci numere consecutive in doar doua dintre ele se puteau gasi articole ecologice (unul dintre raspunsuri ar putea fi faptul ca mai sus mentionata campanie era pe sfarsite).

Cazurile pe care le prezinta in doua numere consecutive reprezinta situatia a doua parcuri: Parcul Cetatii din Sibiu si Parcul Jianu din Ploiesti care tind sa devina parcare respectiv hotel.

Din informatiile care ne sunt date, reiese ca Parcul Cetatii se bucura de mai mult sprijin daca ne gandim ca mai multe organizatii regionale din Sibiu au declarat “razboi” administratiei locale, dupa ce proiectul care viza ditrugerea parcului, a fost demarat. Cu totii s-au unit intr-o actiune ce a purtat numele de “Salvati Parcul Cetatii!”

Fisiere in arhiva (1):

  • Jurnalism Ecologic.doc

Alte informatii

Documentul reprezinta un referat din cadrul sesiunii 2007-2008 la Univeristatea "Dunarea de Jos", Galati