Managementul calității mediului - SC Mahon SRL

Referat
6.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2200
Mărime: 11.62KB (arhivat)
Publicat de: Eva Sima
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Scurtă prezentare a societăţii analizate

Studiul de caz se referă la Societatea Comercială Mahon S.R.L. Şura Mică, cu domeniul de activitate principal producţia de echipamente textile de protecţie pentru diverse ramuri industriale. În secundar, societatea produce inventar moale pentru industria hotelieră (lenjerii de pat, feţe de masă, naproane etc.), şi desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul referitoare la produse nealimentare.

Spaţiile de producţie şi comerciale se află pe teritoriul comunei Şura Mică, din judeţul Sibiu, a cărei principală caracteristică, din punct de vedere al impactului de mediu, este lipsa unei canalizări adecvate şi sistemul defectuos de colectare a deşeurilor.

Societatea are 14 angajati, dintre care 3 fac parte din structura de management, 10 sunt înregimentaţi în activităţi de producţie, şi unul în activităţi comerciale.

Fluxul tehnologic al activităţii de producţie constă din aprovizionare cu material textil, activităţi propriu-zise de producţie (croit, cusut, călcat, ambalat), şi livrare către clienţi. Pentru activitatea de comerţ, acesta poate fi redus la aprovizionarea cu marfă.

2. Identificarea şi evaluarea aspectelor de mediu şi în special a celor semnificative. Modul si criteriile de evaluare a aspectelor semnificative

Dată fiind natura activităţii, societatea nu prezintă risc major de mediu, astfel că aspectele care ar putea semnificative din punctul de vedere al managementului de mediu provin din surse indirecte, şi nu din activitatea propriu-zisă a societăţii. Pentru identificarea aspectelor semnificative, se poate ţine cont de următorii factori: efecte ecologice, impact asupra sănătăţii umane, efecte catastrofice, epuizarea resurselor, dimensiunile, severitatea şi durata impactului, probabilitatea de apariţie, costul remedierii sau celelalte efecte în afaceri.

Totuşi, anumite aspecte au relativ impact asupra mediului, şi ele trebuie tratate cu grijă. În principal, acestea se referă la consumul ridicat de energie necesar şi la producerea de deşeuri.

Fiind vorba de o activitate de producţie care necesită utilizarea unor maşini cu alimentare trifazică, consumul de energie este ridicat, comparativ cu consumul mediu al localităţii, şi chiar cu consumul unei societăţi similare ca volum din altă ramură economică. Dată fiind importanţa acordată consumului de energie la nivel mondial, acest aspect poate constitui un aspect semnificativ de mediu, raportat la societatea în studiu. În metodologia de alegere a aspectelor de impact semnificativ asupra mediului, trebuie să se ţină cont că, în cazul consumului de energie, dintre factorii stabiliţi anterior pot fi citaţi efectele ecologie, datorate producerii de energie, impactul asupra sănătăţii populaţiei şi epuizarea resurselor, dacă energie este produsă prin ardere de combustibili, precum şi probabilitatea de apariţie, mare în cazul de faţă, în absenţa unei retehnologizări.

Producerea de deşeuri este o altă acţiune cu impact asupra mediului. În cazul de faţă, două clase de deşeuri sunt importante: deşeuri textile rezultate din procesul de producţie, importante prin volum, şi producerea de ape uzate, ca urmare a folosirii de către angajaţi (procese fiziologice, utilizare pentru spălare etc.), importante prin prisma lipsei unui sistem de canalizare. Ambele pot constitui probleme importante de mediu şi pot face parte din politica de mediu a întreprinderii (contactarea unui operator de reciclare pentru deşeuri textile, operarea corespunzătoare a fosei septice cu care este dotată hala de producţie, realizarea de lobby pentru obţinerea de fonduri pentru canalizarea comunei etc.).

Preview document

Managementul calității mediului - SC Mahon SRL - Pagina 1
Managementul calității mediului - SC Mahon SRL - Pagina 2
Managementul calității mediului - SC Mahon SRL - Pagina 3
Managementul calității mediului - SC Mahon SRL - Pagina 4
Managementul calității mediului - SC Mahon SRL - Pagina 5
Managementul calității mediului - SC Mahon SRL - Pagina 6
Managementul calității mediului - SC Mahon SRL - Pagina 7
Managementul calității mediului - SC Mahon SRL - Pagina 8
Managementul calității mediului - SC Mahon SRL - Pagina 9
Managementul calității mediului - SC Mahon SRL - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Managementul Calitatii Mediului - SC Mahon SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Te-ar putea interesa și

Plan de Afaceri - SC Mahon SRL

1. Titlul proiectului Modernizarea si retehnologizarea procesului de productie la SC MAHON SRL 2. Scopul şi obiectivele Scopul proiectului este...

Ai nevoie de altceva?