Materiale Reciclabile - Hartia

Referat
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2488
Mărime: 335.82KB (arhivat)
Cost: 4 puncte

Cuprins

Cuprins

Hârtia

Istoria

Efectul asupra mediului

Ciclul de viață al hârtiei

Procesul de reciclare al hârtiei

Sortarea

Colectarea și transportul

Depozitarea

Descompunere și curățare

Curățarea

Eliminarea cernelii

Rafinare, albire eliminarea culorilor

Fabricarea hârtiei

Poate fi hârtia reciclată în totalitate?

Ce se întâmplă cu cerneală după ce este îndepărtat de pe hârtie?

Ce se poate face din hârtia reciclată?

Care sunt cele mai importante beneficii de reciclare a hârtiei?

Extras din document

Hârtia

Hârtia este un material subțire produs prin presarea împreună a fibrelor umede din pastă de celuloză și uscarea lor în foi flexibile. Pasta este obținută de obicei din lemn, cârpe sau ierburi.

Hârtie este un material versatil cu multe utilizări. Deși cea mai comună întrbuințare este pentru scris și pentru imprimare, acesta este, de asemenea, utilizată pe scară largă ca material de ambalare, ca parte component în multe produse de curățare și într-un număr de procese industriale și de construcții, și chiar ca un ingredient alimentar - în special în culturile asiatice.

Istoria

Cele mai vechi fragmente arheologice cunoscute ale precursorul hârtiei modern, datează din secolul al doilea î.Hr. în China. Procesul de fabricare a hârtiei de celuloză este atribuită lui Cai Lun, un eunuc de la curtea împărtului Han în secolul al doilea d.Hr. folosind hârtia în multe aplicații, ca un substitut eficient pentru mătase, China a putut exporta mătasea în cantități mai mari, contribuind la o Epoca de Aur.

Hârtie a ajuns din China, prin Orientul Mijlociu în Europa medievală a secolului al 13-lea, unde s-au construit primele fabricile de hârtie angrenate de apă. În secolul al 19-lea, producția industrială a redus foarte mult costurile de producție, ceea ce a permis schimbul de informații în masă și a contribuit la schimburi culturale semnificative. În 1844, inventatorii canadianul Charles Fenerty și germanul FG Keller au dezvoltat independent procedee pentru onținerea celulozei din fibre de lemn.

Efectul asupra mediului

Producerea și utilizarea de hârtie are o serie de efecte negative asupra mediului. Consumului mondial de hartie a crescut cu 400% în ultimii 40 de ani ceea ce a condus la creșterea defrișărilor, unde daor 35% din arbori recoltați sunt utilizate pentru fabricarea hârtiei. Deșeuri de hârtie reprezintă de până la 40% din totalul deșeurilor produse în Statele Unite in fiecare an, care se adună la 71600000 de tone de deșeuri de hârtie pe an doar in Statele Unite.

Ciclul de viață al hârtiei

Pasul 1 - Copacii sunt recoltați pentru a obține fibră de lemn proaspătă.

Pasul 2 - Copacii recoltați (sau părți ale acestora ce nu sunt folosite pentru mobilier și construcții imobiliare) sunt apoi tocați în rumeguș.

Pasul 3 - Acest rumeguș, la rândul lui este prelucrat, fie mecanic fie chimic pentru a produce pastă de celuloză, la o fabrică de hârtie.

Pasul 4 - Această pastă de celuloză este trecută apoi printr-o mașină de fabricarea a hârtie, care implică un proces destul de complex.

Pasul 5 - În funcție de specificații este obținut produsul finit de hârtie.

Pasul 6 - După ce produsul de hârtie a fost în uz, el poate fi colectat în centre de colectare.

Pasul 7 - Hârtia colectată este apoi adusă înapoi la fabrica de hârtie pentru prelucrare (reciclare), în amestec cu fibre de lemn noi și prelucrate chimic în continuare (Pasul 3), pentru a începe ciclul de producție / de recuperare din nou.

Figura 1 Ciclul de viață al hârtiei

Procesul de reciclare al hârtiei

Procesul de reciclare a hârtiei implică amestecarea hârtie cu apă și substanțe chimice pentru a o descompune. Acesta este apoi tocată și încălzită, pentru a fi descompușă în continuare în fibre de celuloză (pastă de celuloză). Acestă pastă este trecută prin filtre, care elimina orice lipici sau plastic, ce ar putea fi încă în amestec, apoi este curăță, albită, și amestecată cu apă. După aceea poate fi transformată în hârtie nouă.

Etapele reciclării hârtiei sunt:

Sortarea

Reciclare de succes necesită hârtie recuperată curată, așa că trebuie să o păstră-m departe de contaminanți, cum ar fi alimente, plastic, metal, și alte gunoaie, ce ar face hârtia dificil de reciclat. Hârtia contaminată ce nu poate fi reciclată trebuie să fie compostată, arsă pentru energie, sau depozitată în gropi de gunoi adecvate.

Figura 2. Sortarea hârtiei

Centre de reciclare, cer de obicei, să sortați hârtia în fucție de calitate, sau tipul de hârtie, înainte de a o da spre reciclare.

Colectarea și transportul

Hârtia sortată poate fi dusă la un centru local de reciclare sau în containere special amenajate. De cele mai multe ori, un angajat al centrului de reciclare va colecta hârtia de la domiciliu sau birou.

La centrul de reciclare, hârtia colectată este strânsă în baloturi și transportată într-o fabrică de hârtie, în care poate fi reciclat în hârtie nouă.

Depozitarea

Lucrătorii de la fabrică de hârtie descărca de baloții în depozite, unde vor fi stocați până când este nevoie.

Tipuri diferite de hârtie, cum ar fi ziare și cutii de carton, sunt ținute separat, pentru că fabrica de hârtie utilizează diferite tipuri de hârtie pentru a face diferite tipuri de produse reciclate.

Figura 3 Depozitarea hârtiei

Când fabrica de hârtie este gata de utilizare de hârtia, stivuitoare muta hârtia din depozit pe benzi rulante mari, către fabrica de hârtie.

Preview document

Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 1
Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 2
Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 3
Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 4
Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 5
Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 6
Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 7
Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 8
Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 9
Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 10
Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 11
Materiale Reciclabile - Hartia - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Materiale Reciclabile - Hartia.docx

Alții au mai descărcat și

Colectarea, Transport, Depozitarea, Prelucrarea si Recuperarea Deseurilor

Argument Pentru cei mai multi dintre noi, deseurile reprezinta pungile de gunoaie menajere pe care tu sau parintii tai le duc la tomberoane în...

Economia Protecției Mediului - Poluarea Fonică

≈ Poluarea fonică ≈ ≈ Introducere Îmbunătăţirea standardelor de viaţă reprezintă o prioritate a societăţii moderne, mediul înconjurător fiind un...

Analiza Fizico-Chimica a Apei Naturale

ARGUMENT Apa este lichidul cu cea mai mare raspandire si, fara exagerare, cel mai important pentru viata. Apa este matricea vietii. Ea este...

Materiale Reciclabile - Reciclarea Sticlei

1. Introducere Sticla poate fi reciclată la nesfârșit fără să își piardă din calități. În plus, cioburile de sticlă reprezintă materia prima...

Reciclarea și reutilizarea hârtiei

1. Introducere Definiție. Hârtia [Fig. 1] este un material plan și subțire, utilizat pentru scris, tipărit, desenat, împachetat, etc și obținut...

Dezvoltarea Durabila a Comunei Cocorastii-Mislii

INTRODUCERE 1.1 Ce este dezvoltarea durabilă? În 1992 (Summitul Mondial din Rio de Janeiro) liderii din majoritatea ţărilor lumii au recunoscut...

Procesarea Deseurilor ca Oportunitate de Afaceri

1.Generarea deseurilor  dimensiunea problemei Economia globala a lumii in care traim este pe cale sa depaseasca limita de suportabilitate a...

Managmentul deșeurilor - soluții practice

Se definește ca ansamblul activităților de organizare, conducere și gestiune a deșeurilor. Alegerea temei Managementul deseurilor devine din ce...

Ai nevoie de altceva?