Metabolism Industrial de la Concept la Realitate

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Metabolism Industrial de la Concept la Realitate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Ecologie, Biologie

Extras din document

Termenul “Metabolism Industrial” deriva din conceptul economiei industriale, ca si organismele biologice sau ecosistemele naturale, poate fii inteles ca un sistem pentru transformarea materialelor cu diferite cai care evolueaza in timp.

Conceptul de metabolizm industrial se ocupa de integrarea proceselor fizice care transformă materiile prime, energie, şi a muncii în produse finite şi deşeuri.

Cuvântul metabolism "se referă la procesele interne de un organism viu, care sunt necesare pentru menţinerea vieţii".

Există multe similitudini între biologice si a proceselor industriale ambele descrise cu acest cuvânt.

O firma de asemenea, poate fi descrisă ca o entitate de auto-organizare, precum şi conceptul de metabolizarea industriale se aplică din nou.

Cuvantul „metabolism” provine din limba greaca si inseamna a schimba, a transforma.

Metabolismul industrial ofera o perspectiva folositoare pentru a studia comportamentul colectivitatatii umane si efectele ei pentru ciclurile materialelor care cuprinde functionarea mediului natural.

Analizele sociale au considerat productia industriala si statisticile de utilizare a resurselor, ca indicatori sociali, inca de la inceputul Revolutiei Industriale. In deceniile de dupa 1960, metabolismul industrial a fost folosit ca o paradigma pentru a descrie schimbul de material printre operatiunile industriale intr-un mod identic ca descrierea balantelor de material si energie in sistemele naturale ecologice. Aceste analize metabolice contribuie la formarea instrumentelor tehnologice, economice si politice care au ca scop abordarea sociala a preocuparilor legate de mediu. Acest concept ofera un cadru analitic motivat, practic, pentru a inbunatati calitatea mediului natural, prin schimbari ale normelor sociale si industriale.

Metabolismul industrial analizeaza schimbul de materiale si energie intre societatea umana si natura, la toate scarile, aplicand aceeasi parametri analitici pentru a descrie fluxurile materiale din interiorul si intre sistemele naturale si umane. La scara larga, acest lucru include studiul contributiilor antropogene la concentratiile gazelor atmosferei si excesele de nutrienti din activitatile agrare.

La scara mica, metabolismul industrial se adreseaza utilizarii resurselor in economia umana, prin dezvoltarea cadrelor de contabilizare a resurselor, pentru entitatile politice si economice, precum si analizele ciclurilor de viata ale materialelor folosite la producerea produselor industriale si de consum.

Pentru a determina caile metabolice existente si potentiale, metabolismul industrial, considera ca dinamica sociala influenteaza integritatea mediului natural.

Conceptul de metabolism industrial este in mod egal aplicabil la un alt fel de entitate auto-organizata, o intreprindere sau o firma. O firma este analogul economic al unui organism viu in biologie. Cu toate acestea, unele diferente sunt interesante. In primul rand, organismele biologice se reproduc; firmele produc produse sau servicii, nu alte firme. In al doilea rand, firmele nu trebuie sa fie de specialitate si se pot schimba de la un produs sau de la o afacere la alta. Prin contrast, organismele sunt specializate, si nu isi pot schimba comportamentul decat peste o lunga perioada (evolutie) de timp. De fapt firma, este, in general privita ca fiind unitatea standard de analiza in economie. Sistemul economic, in ansamblu, reprezinta o colectie de firme, impreuna cu institutii de reglementare si consumatori, folosind o moneda comuna si fiind guvernat de o structura politica comuna. O firma de productie, transforma materialele de intrare, inclusiv combustibili sau energie electrica, in produse comercializabile si deseuri. Aceasta pastreaza conturile financiare pentru toate tranzactiile sale externe; este , deasemenea, relative usor de a urmari stocurile fizice si fluxurile de peste “granita” firmei, si chiar intre diviziunile sale.

Metabolismul industrial foloseste resursele pentru a crea noi produse, pentru a spori cresterea industriei.

Multe din materialele folosite in metabolismul industrial, sunt materiale neprelucrate, cum ar fi minereurile, sau combustibilii fosili. Aceste materiale sunt extrase din mediul inconjurator si sunt consumate mult mai rapid decat sunt reciclate sau regenerate.

Metabolismul industrial poate fi descris ca un sistem deschis, in care, aceste materiale de baza, limitate, sunt folosite pentru a genera produse utile dar si mari cantitati de deseuri. Deoarece unele industrii nu folosesc deseurile produse de alte industrii, aceste deseuri nu sunt reciclabile.

Mare parte a energiei pe care o necesita metabolismul industrial , provine din combustibilii fosili, care fac parte de asemenea, dintr-un sistem deschis. Dioxidul de carbon rezultat din arderea combustibililor fosili, dezechilibreaza ciclul de carbon din natura, transformand acest sistem inchis, intr-unul deschis.

Fisiere in arhiva (1):

  • Metabolism Industrial de la Concept la Realitate.doc