Metode de Reducere a Poluarii in Termocentrale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Metode de Reducere a Poluarii in Termocentrale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

O termocentrală este o centrala electrica care produce curent electric pe baza conversiei energiei termice obținută prin arderea combustibililor. Curentul electric este produs de generatoare electrice antrenate de turbine cu abur, turbine cu gaze, sau, mai rar, cu motoare de ardere interna.

Combustibili folositi: combustibili solizi(carbune, deseuri sau biomasa), lichizi (pacura) sau gazosi(gaz natural).

Termocentralele funcţioneaza pe baza unui ciclu Clasius-Rankine. Acesta este un ciclu prin care se obtine energie electric din energie chimica, prin intermediul energiei termice. Acesta are 4 pasi de functionare: De la 1-2 = destindere teoretica in turbina cu abur De la 2-3 = condensarea amestecului in condensator De la 3-4 = ridicarea presiuni apei in pompa De la 4-5 = incalzire izobara a apei in cazan De la 5-6 = vaporizarea apei in supraincalzitorul cazanului

Principalii factori poluanţi la termocentralele alimentate cu carbune sunt:

- zgura si cenusa zburatoare - SO2, - NOX, - CO2, - Metale grele - in concentraţii foarte mici, - Poluare termica a emisarului (apa evacuata este cu 8-10oC mai calda) - Poluarea fonica, - Poluarea radioactiva.

Poluarea cu SO2 Evacuarea gazelor arse si a poluanţilor se face prin cosuri de fum, dar difuzia poluanţilor nu are loc imediat ce acestia parasesc cosul ci pe distanţe de la cateva zeci de metri pana la cateva sute de kilometri, funcţie de puterea de emisie a sursei. Cele mai la indemana procedeele de reducere a emisiilor de SO2 de la termocentralele funcţionand pe carbune sunt: - epurarea combustibililor in faza de precombustie (pentru a reduce conţinutul de S); - schimbarea combustibilului (in faza de precombustie) cu combustibil superior, pentru a reduce conţinutul de sulf, sau arderea unor combustibili nesulfurosi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Reducere a Poluarii in Termocentrale.pptx