Oportunitatile Carbonului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Oportunitatile Carbonului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Maria Cosmin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

CERCETARE

Co toate ca industria pastei de hartie si hartie este deja un conducator in folosirea tehnologiei si a puterii (CHP) , un studiu a guvernului US indicat de CHP prezinta opor- tunitati pentru imbunatatirea eficienta a energiei in in industria chimica si a pastei de hartie si a hartiei[…].Sunt cam 17.8 GW tehnici potentiale pentru CHP in industria pasteri de hartie si a hartiei.

Sursa:Khrushch, M,et al. 1999 Reducerea Emiterilor de Car bon Potential I Chimicalele US . Raport LBN-43739 Berkeley CA Lawrence Berkeley National Laboratory.

Lemnul s-a bazat pe reducerea emiterilor de gaz

Comparand sistemele de constructii alternative in folosirea lemnului in constructia de casa in Statele Unite s-a estimat o reducere a emiterilor gazului de sera de 9.6 milioane tone de CO2 echivalent pe an. Energia corespunzatoareeste de aproximativ 132 milioane gigajouli pe an. Aceasta figura reprezinta 22% din energie si 27% din emiterile gazului de sera.

Sursa:Upton,et al.2006 Energia si Impactul Sazului de sera.

Cercetare

Deoarece industria lemnului s-a bazat pe energie intensiva si pe biomasa, sunt oportunitati semnificative pentru tehnologie

De exemplu:

- Dezvoltarea biorafinariilor pentru a transforma biomasa padurii in combustibili gazosi si lichizi si alte productii comerciale.

Tehnologia gazificarii transforma biomasa in forma gazoaza care poate fi folosita pentru a produce electricitate mai eficient decat biomasa. Cu succes , poate transforma industria producatoare a padurii de la o putere neta intr-un export net a electricitatii biomasei pentru a fi folosit de societate. Gazificarea are de asemenea potential sa produca transport de combustibili si chimicale.

WBCSD Industria Producatoare a Padurii lucreaza in grup pentru a incuraja partenerii publucului privat , asemenea Platformei Tehnologiei Padurii si Alianta Tehnologica a Agendei US 2020 pentru a ajuta la dezvoltarea tehnologiei folosita in indeplinirea reducerii dramatice a energiei folosita , si a emiterilor gazului de sera.

Industria poate ajuta la furnizare industria lemnului a gasit diferite feluri pentru

rintr-o crestere importanta de fi- o crestere a prodectivitatii padurii ce v-a pro-

bre pentru folosirea de materiale teja valorile mediului inconjurator a padurilor

si pentru bioenergie Imbunatatind tehnicile de conducere v-a in-

semna o crestere importanta a biomasei.

ROLUL INDUSTRIEI PRODUCATOARE A PADURII

Industria producatoare a padurii poate sa faca mai multe lucruri pentru a a ajuta societatea prin reducerea energiei folosita si emiterile gazului de sera.

In obligatia eficienta a energiei si folosirea biomasei pentru energie s-a reflectat dupa cum urmeaza:

- Industria pastei de hartie si a hartiei europene prezinta un scop in crestera biomasei folosita pentru 40% din totalul energiei consumate a 56%din 2020.

- Asociatia Americana a Padurii si a Hartiei a luat in calcul reducerea intensitatii gazului din sera ( reducerea emiterilor gazului de sera pe tona de productie). Este o sarcina pentru a cunoaste sau a depasi scopul.

- In Canade sectorul pastei de hartie si hartie au redus emiterile gazului de sera cu 44% intre anii 1990-2005, perioada unde intensitatea emiterilor s-au redus cu 54%

- Asociatia Japoneza a hartiei are un scop in reducerea intensitatii energiei cu 13% si v-a reduce intensitatea emiterilor de CO2 cu 10% in 2010.

Biomasa in crestere este un element central a tuturor acestor comitete.

Membrii companiei WBCSD SFPI au redus intensitatea emiterilor de energie si foloseste energia biomasei in crestere, intensitatea reducerilor de emiteri cu 1 la 4% pe an.

Industria a obligat reciclarea.Aceasta schimbare reflecta reflecta conditiile diferitelor parti in lume. Unele dintre aceste angajamente sunt pentru recapatarea taxelor. Alte angajamente sunt bazate pe utilizarea texelor ( procentajul fibrei recuperata, folosita in noua productie).

Fisiere in arhiva (1):

  • Oportunitatile Carbonului.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “DUNAREA DE JOS” – GALATI FACULTATEA DE INGINERIE