Plumbul

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Plumbul.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Biraca Ana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Plumbul este un metal greu ce rar se găseste în scoarţa pământului sub formă de plumb elementar. Este mult mai frecvent sub formă de compuşi ( PbS–galenă, PbSO4–angelezită, PbCO3–ceruzită, crocoita-PbCrO4).

antropogene (arderea combustibililor fosili, combustia benzinei cu Pb, arderea deseurilor solide, arderea lemnului, minele de Pb, industria primară de metale neferoase, industria secundară de metale neferoase, industria vopselelor, industria cauciucului, industria maselor plastice colorate, industria fierului şi oţelului, fabricile de reciclare a bateriilor, fabricile de radiatoare, fabricile de ceramică colorată, fertilizanţii fosfatici.

Sursele antropogene, reprezentate de produşii rezultaţi din combustia benzinei cu Pb(tetraetil de plumb), combustia carbunelui, petrolului, emisiile industriei contaminante sunt de 10–20 ori mai mari decât sursele naturale, reprezentate în special de praful dispersat în atmosferă (roci, vulcani).

Fisiere in arhiva (1):

  • Plumbul.ppt