Poluarea aerului din Copșa Mică și Liverpool

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2055
Mărime: 19.55KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Florescu Margareta

Extras din referat

Asezarea geografica

Copsa Mica

Orasul Copsa Mica este situat in partea de nord-vest a judetului Sibiu, la confluenta riurilor Tirnava Mare cu Visa. Traversat de DN14 este situat la 43 km de resedinta de judet, 12 km de municipiul Medias si la 33 km fata de municipiul Blaj pe DN 14B.

Oraşul Copşa Mică are o suprafaţă de 2 590 hectare din care 278 hectare în intravilanul localităţii.

Oraşul este amplasat în culoarul depresionar al râului Târnava Mare, înconjurat de dealuri.

Liverpool

Liverpool este un oras si parte a zonei metropolitane Merseyside din regiunea nord vestica a Angliei,o regiune deluroasa si stancoasa. Este unul din principalele orase engleze, zona metropolitana avand peste 800.000 de locuitori. De asemenea, reprezinta un centru comercial important al Angliei.

Liverpool este un centru cultural international recunoscut, cu o contributie bogata in special in ceea ce priveste muzica pop (cel mai cunoscut grup apartinând acestuia fiind“The Beatles”), arta interpretativa, dar si artele vizuale.

1.Componenta aerului :

Copsa Mica:

- In prezent RNMCA - Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului efectueaza masuratori continue de dioxid de sulf (SO2), oxizi de azot (NOx), monoxid de carbon (CO), ozon (O3), pulberi in supensie (PM10 si PM2.5), benzen (C6H6), plumb (Pb).

- Calitatea aerului in fiecare statie este reprezentata prin indici de calitate sugestivi, stabiliti pe baza valorilor concentratiilor principalilor poluanti atmosferici masurati.

- Indice specific de calitatea aerului, pe scurt "indice specific", reprezinta un sistem de codificare a concentratiilor inregistrate pentru fiecare dintre urmatorii poluanti monitorizati:

1.dioxid de sulf (SO2)

2. dioxid de azot (NO2)

3. ozon (O3)

4. monoxid de carbon (CO)

5. pulberi in suspensie (PM10)

Liverpool :

- Potenţial, poluarea atmosferică este una dintre cele mai grave probleme ale societăţii actuale, atât din punct de vedere temporal - are efecte atât pe termen scurt şi mediu cât şi pe termen lung, dar şi spaţial – mobilitatea şi suprafeţele afectate sunt mari.

- O calitate buna a aerului este vitala pentru sanatatea noastra si pentru mediul inconjurator.

Poluarea ucide 50.000 de britanici pe an

Nici viteza excesivă şi nici alcoolul la volan nu fac mai mulţi morţi în Regatul Unit (UK) decât noxele degajate de autovehicule, din cauza cărora între 35.000 şi 50.000 de oameni mor prematur.

La atât estimează numărul victimelor comisia de Mediu a Camerei Comunelor, fiind vorba de mult mai multe persoane decât cele 2.600 care au murit anul trecut în accidente rutiere.

Sistemul sanitar cheltuie 20 miliarde lire anual cu tratarea afecţiunilor provocate de particulele nocive generate de motoarele maşinilor.

O oră de stat într-o intersecţie aglomerată nu numai că vă va da o durere de cap ci vă va afecta şi modul de funcţionare al creierului, relevă un studiu olandez efectuat la Universitatea Zuid.

Cercetătorii au declarat că nanoparticulele din poluare care sunt inhalate ajung în creier şi influenţează modul de procesare al informaţiilor.

- Transportul este asigurat de Liverpool John Lennon Airport, de Leeds and Liverpool Canal, de Portul Liverpool, dar si de calea ferata.

- Fiind un oras important, din Liverpool pornesc numeroase legaturi spre alte zone din Regatul Unit. Spre est, autostrada M62 face legatura cu Hull, de asemenea leaga Liverpool si de alte mari orase ( Manchester, Leeds and Bradford).

- Liverpool dispune de doua retele feroviare separate.

- Portul din Liverpool este unul din cele mai mari din Marea Britanie.

- Aeroportul John Lennon este localizat in sudul orasului ( a avut 5,3 milioane de pasageri in anul 2009) iar astazi ofera servicii pentru 68 de destinatii.

Preview document

Poluarea aerului din Copșa Mică și Liverpool - Pagina 1
Poluarea aerului din Copșa Mică și Liverpool - Pagina 2
Poluarea aerului din Copșa Mică și Liverpool - Pagina 3
Poluarea aerului din Copșa Mică și Liverpool - Pagina 4
Poluarea aerului din Copșa Mică și Liverpool - Pagina 5
Poluarea aerului din Copșa Mică și Liverpool - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Poluarea Aerului din Copsa Mica si Liverpool.doc

Ai nevoie de altceva?