Prelucrarea si Valorificarea Materialelor din Deseuri

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Prelucrarea si Valorificarea Materialelor din Deseuri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Macovei G

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Sfaturi:

- când cumparaţi lemne, aveti grija, pe cat posibil, ca produsele sa nu fie tratate. Daca produsele din lemn sunt tratate, cereţi la magazinul care le vinde să vă garanteze ca acestea nu contin produse de conservare a lemnului care sa atingă sănătatea sau care să polueze mediul inconjurător.

- puteti composta (îngrăşa, îmbunătăţi) lemnul netratat (cel provenind din gradini spre exemplu). Dacă nu, trimiteţi lemnul netratat (lemnul natural) la cel mai apropiat loc de colectare al deşeurilor verzi sau la o instalaţie de compostare). Întrebaţi prietenii dumneavoastră sau pe cei de la serviciile publice dacă nu au nevoie de produsele de lemn de care nu mai aveţi trebuinţă.

- Pentru interioare, nu este necesar, în general, ca lemnul să fie tratat cu produşi de conservare speciali. Este suficient să se folosească ceara de albine sau ulei de in pentru exterior sau camere umede, exista produşi opţionali care respectă mediul înconjurător, pentru protejarea lemnului de paraziţi. În cazul infestării, puteţi face apel la experţii care trateaza lemnul cu aer cald.

Locuinţele din lemn sau casele de paiantă construite cândva au rezistat timp de secole fără ca acestea sa fie tratate. Criteriile decisive au fost:

- specia potrivită de lemn

- lemn uscat, stocat destul de mult timp

- construcţie corespunzătoare

Lemnul este o materie primă care se regenerează şi figureaza de la începutul civilizaţiei umane printre materialele cele mai utilizate. Lemnul este uşor de lucrat şi este decorativ; poate fi utilizat în diverse domenii, de exemplu pentru fabricarea mobilei, obiecte de decoraţii ca şi material de construcţii şi combustibil. Altadată, se folosea lemn masiv, dar acum, în cursul ultimelor decenii, s-au folosit materiale din lemn ca panourile aglomerate, placajul si fibrele aglomerate. Aceste materiale sunt mai puţin scumpe ca lemnul masiv, dat fiind faptul ca se pot utiliza calităţi inferioare de lemn pentru producerea lor. Acest fenomen a dus din nefericire la reducerea lor. Cererea de lemn care a crescut de-a lungul anilor a dus la importul lemnului în cantităţi din ce în ce mai mari. O consecinţă este despădurirea zonelor tropicale, “plămânul verde al planetei”, impact binecunoscut asupra climatului.

Produsele de conservare a lemnului îşi îndeplinesc bine rolul lor (de exemplu protecţia împotriva influenţelor meteorologice, infestarii cu insecte sau ciuperci) dar în timpul anilor s-a constat că mulţi din aceşti produşi atentau grav asupra sănătăţii. De aceea trebuie să se renunţe total la orice produs de conservare a lemnului, cel puţin pentru cel din interior. Placajul si palul sunt fabricate cu raşini sintetice care conţin formaldehide, produse toxice. În timp ce această substanţă toxică apare la suprafaţă, afectând grav sănătatea. Compuşi foarte toxici, de exemplu compuşii din metal greu şi dioxinele, se pot forma în momentul combustiei lemnului tratat

Fisiere in arhiva (1):

  • Prelucrarea si Valorificarea Materialelor din Deseuri.doc