Proprietatile si Degradarea Produsilor Contaminanti din Mediul Inconjurator

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Proprietatile si Degradarea Produsilor Contaminanti din Mediul Inconjurator.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Toate procesele industriale produc deseuri.Cand un produs ajunge la sfarsitul perioadei in care este folositor devine deseu si este transportat la o groapa de gunoi sau la un incinerator.Chiar si atunci cand deseurile sunt reciclate sau folosite pentru producerea altor bunuri, de obicei tot raman resturi reziduale.Acestea contribuie la contaminarea mediului nostru inconjurator

Prevenirea poluarii si tehnicile de minimalizare a cantitatii de deseuri pot avea success in reducerea cantitatilor de substante polunte.Totusi pentru ca aceste tehnici sa fie folositoare si sa fie aplicate intr-un mod eficient ele trebuie sa fie irefutabile din punct de vedere economic, al mediului si al sanatatii publice.

Nicio activitate pentru prevenirea poluarii nu va fi implementata de catre industrie daca va costa scoaterea produsului din competitia cu produse similare sau daca activitatea are un efect minim asupra calitatii mediului inconjurator sau asupra sigurantei sanatatii publice. De aceea unul din principalele obiective ale acestei carti este sa ajute pe inginer sau pe managerul unei afaceri sa decida daca o anumita strategie de minimalizare a cantitatii de deseuri va fi benefica pentru compania implicata.

Pentru a evalua in mod eficient cat de folositoare este propunerea unui design sau produs sau o schimbare a unei linii de productii trebuie stiut impactul acestor modificari asupra mediului inconjurator.

Asta inseamna ca cel care ia deciziile trebuie sa aiba niste cunostinte de baza asupra materialelor implicate si impactul lor asupra mediului si sanatatii publice.

El sau ea trebuie de asemenea sa inteleaga rolul acestor materiale in mediu, acesta dictand adesea riscurile pe termen lung si costurile asociate cu depozitarea unui anumit material. Depozitarea unei cantitati mai mari de deseu toxic nu va duce mereu la costuri de termen lung si mai mari pentru industrie pentru ca materialul poate fi degradat cu usurinta si poate avea o perioada scurta de viata in mediu.

De altfel, contaminantul, desi foarte toxic, poate fi in principiu imobil la locul de depozitare din mediu, minimalizand orice potential risc. In plus pentru a evalua avantajele economice ale unor procese tehnologice sau modificari ale unor procese chimice, oricine studiaza aceste schimbari ar trebui sa investigheze proprietatile produselor secundare existente si ale oricaror noi produse secundare anticipate datorita modificarilor si sa determine implicatiile lor ecologice.

Multe din aprecierile asupre impactelor de mediu va trebui sa fie realizate de catre un inginer calificat sau de catre un om de stiinta, dar inginerul fabricii sau managerul trebuie sa cunoasca indeajuns proprietatile produsilor secundari si degradarea lor in ecosistem pentru a fi capabili sa-si faca o imagine corecta si pentru a lua o decizie buna in ceea ce priveste fabrica. Cel ce ia deciziile nu trebuie sa fie un inginer de mediu sau un chimist.

Impactul asupra mediului si degradarea in mediu ale contaminantilor adesea intalniti in deseurile industriale si unele din proprietatile acestora sunt discutate in acest capitol.Cu o intelegere a acestor concepte, persoana ce studiaza o initiativa de minimalizare a deseurilor poate lua o decizie in cunostinta de cauza.

Acest capitol ia in discutie clase comune ale contaminantilor industriali, incluzand solventi, hidrocarburi, dioxizi si metale grele. Nu se intentioneaza a fi o discutie epuizanta asupra acestor contaminanti, ci mai repede o scurta introducere in nomenclatura folosita pentru acesti produsi, proprietatile lor si efectele lor toxice si degradarea lor in mediu. Discutia presupune ca cititorul sa fi avut numai un curs de introducere in chimie. Cititorii interesati de o discutie mai detaliata a contaminantilor mediului inconjurator sunt indrumati catre cartea lui Watts(1998).

Fisiere in arhiva (1):

  • Proprietatile si Degradarea Produsilor Contaminanti din Mediul Inconjurator.doc